Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 27.06.2015.
21:52
Tanjug A

"Kosovski političari nemaju volju da kazne monstruozne zločine nad Srbima"

Neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata je poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

A. Čukić
Ne postoje ozbiljne namere da se formira Specijalni sud za zločine OVK: Marko Đurić

Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, dodao i da je Hašim Tači pogazio reč datu u Briselu da pre konačnog dogovora neće pričati o formiranju ZSO. Đurić je rekao i da Srbija poziva Ujedinjene nacije da pravdu uzmu u svoje ruke.

Čestitke

Đurić je svim Srbima i Srpkinjama čestitao Vidovdan.

- Vidovdan je jedan od najsvetijih srpskih praznika, kada se podsećamo naših junaka i vitezova. Mislim da je dobar trenutak da se prisetimo činjenice da je Kosovo kroz vekove naš svetionik - zaključio je Đurić.

- Pozivamo Ujedinjene nacije da pravdu uzmu u svoje ruke, jer albanski političari u Prištini nemaju snage da procesuiraju odgovorne za ratne zločine, koji ne smeju da ostanu nekažnjeni - istakao je Đurić.

On je dodao da je u petak, neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne.

- Čuli smo predstavnike najvećih sila SAD-a i Rusije, da su spremni da podrže osnivanje jednog ovakvog suda - kazao je Marko Đurić, ističući da sumnja u dobre namere da se taj sud formira.

- Sumnjam da zaista to žele, a zapravo rade iza kulisa nešto drugačije. Najveće sile znaju da neki političari u Prištini pokušavaju da se igraju s njima, da ih prevare i to je loše za kosovske institucije - objasnio je Đurić.

Đurić je naglasio i da je Hašim Tači pogazio reč datu u Briselu.

- On je dao reč da dok se ne dogovirimo oko formiranja ZSO, neće izlaziti u javnost i davati izjave. Tači je o tome govorio u medijima i jedva čekam ponedeljak da čujem reakcije evropskih zvaničnika - naglasio je Đurić.

On je rekao i da će ZSO kakva god da bude, doneti Srbima više od onoga što danas imaju na Kosovu i Metohiji.

POVEZANE VESTI

Subota 27.06.2015. 22:11
Пуштен Харадијан,пуштен Орић,од суда за ОВК нема ништа,Премијер оће у Сребрницу,јел треба нешто да додам ???Никад се Србија опаметити неће.Албанци на Косово ништа не раде без подршке запада.Тако да и ово одбијање формирање суда у Скупштини Косова је урађено уз договор и скривену подршку запада,пре свега САД који у јавности терају албанце да изгласају суд а у тајности им кажу да то не учине.Тешко је поверовати да се албанци смеју супроставити САД и западу.Политичка игра .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online