Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 08.10.2015.
20:51
B92 A

Jablanović: Nisam uzeo novac od Ramuša Haradinaja

Pojedini mediji navode da je Ramuš Haradinaj pred prošlogodišnje kosovske izbore donedavnom lideru Srpske liste Aleksandru Jablanoviću dao 100.000 evra.

youtube.com/G.I.Srpska Leposavic
Sve optužbe su obična medijska špekulacija: Aleksandar Jablanović

Jablanović preti tužbama i tvrdi da je i dalje na čelu Srpske liste.

Optužbe da je uzeo novac od Ramuša Haradinaja Aleksandar Jablanović odbacuje.

- To je jedna najobičnija laž i medijska špekulacija, odakle dolazi utvrdićemo", kaže Jablanović.

Izričit je i kad je reč o problemu Srpske liste.

- Pozadina podela u Srpskoj listi je sukob i borba oko pozicija u izvršnim organima i želja pojedinaca iz Štrpca i Gračanice da uzmu svu kontrolu nad institucijama u kojima srbi imaju pravo da učestvuju i odlučuju - navodi Jablanović.

Bivši odbornik u Skupštini opštine Leposavić, koji je pre četiri godine napustio SPS i osnovao Opštinski odbor Pokreta socijalista u toj opštini, kaže da i dalje vodi Srpsku listu.

- Imam potpunu podršku velike većine srpskih poslanika u skupštini kosova i metohije, što nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje iako je bilo pokušaja i od strane Srba pojedinaca iz Vlade i od strane jednog dela Kanc za Kosovo da se utiče na te poslanike, na njihove stavove - kaže Jablanović.

"Problem je dublji nego što se čini"

Problem malo duže traje i malo je dublji - smatra Nenad Đurđević, direktor Foruma za etničke odnose.

- Ono što je kulminiralo u rascepu politika to su sporazumi iz avgusta meseca kojim se i došlo do dogovora o principima ustanovljenja Zajednoice srpskih opština. Očigledno da je spole tog dogovora došlo znalajnog razilaženja i promena politika izmešđu Beograda i Vlade odnosno Kancelarije za KIM i Jablanovića i starijeg i mlađeg, odnosno gradonačelnika leposavića i vođe Srpske liste -  kaže Nenad Đurđević.

Đurđević začuđujućim smatra i današnje Jablanovićevo svrstavanje uz Samoopredeljenje u bojkotu rada Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da se raspravlja o Zajednici srpskih opština.

- Ova vrsta predstavnika koji očigledno imaju puno nerešenih problema iz prošlosti i nekako se nisu snašli u realnosti posle briselskog kosova nije od koristi srbima na kosovu a nije ni od koristi Vladi Republike Srbije. Ova dešavanja i sa samom Srpskom i sa opštinama , usporeno sprovođenje sporazuma ne pomaže Srbiji u otvaranju poglavlja, ne pomaže Srbiji u njenoj regionalnoj politici - rekao je Đurđević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.10.2015. 21:36
A od koga jesi ? Osim od vucica .
Četvrtak 08.10.2015. 23:39
Ko o cemu Srbi o spletkarenju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online