Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.01.2016.
18:11
Srna A

Emirati ulažu u Srbiju samo gde ima muslimana

Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati razgovaraju o izvesnom broju projekata, koji uključuju izgradnju fabrika i bolnica u mestima gde muslimani čine većinu, rekao je srpski predsednik Tomislav Nikolić.

Tanjug
Nikolić pregovara sa Arapima da ulažu gde ima muslimana

Živeli smo bolje od Emirata

Nikolić je podsetio da istorija prijateljstva Srbije sa Emiratima datira još iz vremena šeika Zajeda i Josipa Broza Tita, preneli su beogradski mediji.

- U to vreme je bivša Jugoslavija živela bolje nego Emirati. Međutim, vremena su se promenila i UAE mogu da pomognu Srbiji tako što će obezbediti zaposlenje što je moguće većem broju ljudi", kaže predsjednik Srbije.

Nikolić, koji je boravio u dvodnevnoj poseti Emiratima, rekao je za tamošnji list "Galf njuz" da su odnosi između Srbije i UAE u usponu, te istakao da su Emirati zainteresovani za privatizaciju "Telekoma Srbija" i drugih kompanija.

- Dve zemlje će preduzeti izvestan broj projekata kako bi podstakle trgovinu i investicije - rekao je Nikolić i dodao da su UAE zainteresovani za neke vojne proizvode srpske industrije i da se sada ulazi u fazu zajedničke proizvodnje.

- Taj projekat se sprovodi u vojno-tehničkim institucijama u Srbiji u saradnji sa Emiratima. Prodavaćemo robu ne samo UEA, već i trećim tržištima - naveo je Nikolić.

On je rekao da je Srbija stabilna zemlja sa odličnom ocenom, kako MMF, tako i Svetske banke.

- Vlada podstiče zapošljavanje i mnogi projekti su do sada sprovedeni. Očekujemo dolazak više investitora u Srbiju, jer je svaka investicija bila uspešna - rekao je Nikolić.

List podseća da su u Srbiji investirale kompanije sa sedištem u UAE kao što su "Etihad ervejz", "Igl hils", "Al Dahra" i Razvojni fond Abu Dabija, te da "Etihad ervejz" ima 49 odsto udela u aviokompaniji "Er Srbija" i da je "Igl hils" pokrenuo projekat "Beograd na vodi" prošle godine.

Nikolić je boravio 18. i 19. januara u radnoj poseti UAE, gde se sastao sa najvišim zvaničnicima te zemlje i prisustvovao otvaranju 9. Svetskog samita za energiju budućnosti.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.01.2016. 18:23
Шта те ту чуди. Те државе отвпрено раде на ширењу вехабизма у свету а као последица ИСИС.
Sreda 20.01.2016. 21:27
A vi niste naravno gadljivi na nicije pare, jer vas ti isti placaju! Pitaj Sulju sto se buni? Mozda zeli da se vrati u Tursku, al ne zna kako da saopsti! A i vas da posaljemo sa njim na bliski istok! To je najbolja investicija koja bi se dogodila Srbiji! Skinuti parazite koji isisavaju sve iz Srbije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online