Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 25.04.2016.
12:01
Vestionline A

"Da je opozicija gledala u Srbiju kao u ekran u RIK-u..."

Profesor, pisac i dramaturg Nenad Prokić rekao je da mu je najveća impresija izbora - pogled opozicije uperen u ekran sa rezultatima izbora u prostorijama RIK-a. "Da su tako zainteresovano gledali u Srbiju ne bi tako gledali one procente koji se broje u decimalama", rekao je Prokić.

Tanjug
A što se niste udružili pre izbora, lihvari?

Prema njegovom mišljenju, rezultati izbora su vrlo očekivani i predstavljaju trenutno stanje u Srbiji.

- Svi su nezajažljivi. Vučiću je malo 50 odsto, Šešelju je malo sedam do osam odsto. Najveća impresija mi je pogled opozicije u ekran sa rezultatima u RIK-u. Da su sa tolikom zainteresovanošću gledali u Srbiju ne bi tako gledali one procente koji se broje u decimalama" - rekao je Prokić za N1.

Sve stranke opozicije složile su se da je bilo neregularnosti na izborima i izrazile sumnju u brojanje glasova, a od RIK-a su zatražile uvid u glasačke vreće, zapisnike i sav birački materijal.

- Šta drugo opozicija da kaže kada je na ivici cenzusa i odlučuju decimale - komentariše Prokić i dodaje da je "dirljivo koliko je opoziciju spojio lični interes, a ne bi seli za sto da se dogovore o Srbiji".

Kapitalizmu nije potrebna demokratija

commons.wikimedia.org
Nenad Prokić

- Demokratija je postala pantomima, kapitalizmu nije potrebna demokratija. To se reši u nekim kabinetima i krugovima pre izbora, i tako je ne samo kod nas već i svuda u svetu. U takvom demokratskom procesu ne možemo mnogo očekivati. Da li će neko imati neki procent više ili manje, da li će onaj ko ima mnogo prvo dogovoriti koaliciju pa onda brojati ostatak glasova... To je ta pantomima demokratije - objašnjava Prokić situaciju od izborne noći kada je RIK tek posle ponoći saopštio preliminarne rezultate glasanja.

On kaže da je koalicija LDP-SDS-LSV pokazala koliko je važan lični i privatni interes u petooktobarskoj garnituri i dodaje da je to ono što je upropastilo ideje 5. oktobra, za koji sada sumanja da se ikada i desio.

Na ovim izborima bio je znatno manji broj "belih listića" nego na prethodnim 20014. godina, a Prokić to objašnjava time da su "beli listići" prethodnih izbora shvatili da su oni doveli Vučića na vlast.

Premijeru je čestitka prvo stigla od nemačke kancelarke Angele Merkel, što prema Prokićevim rečima pokazuje da je ona njegova glavna partnerka i da se sa njom najviše konsultuje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.04.2016. 13:31
Pa neznas da mu je Otac Siftar?Takvi ljudi poput Musliju-a naklonjeni su izd-aji i nikad nece raditi za Srbiju!Kao drugo je si li ti ikad cuo da je Musliju tako ratoboran u korist svoje drzave i naroda kao sto to rade srpski neprijatelji(Siftari,Muslimani,Krvati;...)??NIkad kad ubi-ju Srbe ili proteruju on samo kaze"nama su vazne dobre odnose sa okolinom"??!!Sta to znaci??Za tebe je sve glupost?!Pa kako ce te izaci na kraj sa Talibanima koji su dosli iz Afganistana,Sirije,Iraka;....??Sta mislis kad vam budu silovali zene i sekli vam glave??Ti mislis da nece biti i nemoze da se desi u Srbiji??Ziv bio pa video!Kao primer pogledaj sta ti Talibani rade u Evropi?!To je Rulja nekulturna lome,tuku sve zivo.Sta je bilo prosle godine kad je ono go-vno opljackao zlataru u sred dana u Beogradu i pandura ubo nozem??Pa zene koje su seksualne uznemirene i zlostavljene??
Ponedeljak 25.04.2016. 12:13
MIrise mi na to da su sur-ani Ameri umesali prste!Ali nece ni to dugo da vidimo dokle ce Musliju da dogura sa opozicijom?Kao drugo me interesuje kako ce reagovati kad mu gazde narede da uvede Rusiji sankcije i mozda udje u rat sa Rusijom!
Ponedeljak 25.04.2016. 12:36
Pa i neka ih Rusija sprzi nista drugo nisu ni zasluzili nece ih moci ni Ameri spasiti.Neka idu tr. le.. mat..rine.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online