Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 14.07.2016.
12:18
Vestionline A

"Ispitali ste invaziju na Irak, možete i bombardovanje Srbije"

Još uvek ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u četvrtak da će vrlo brzo doći vreme da se posle preispitivanja odluke NATO o invaziji na Irak, što je nedavno uradila Velika Britanija, preispita i odluka te vojne alijanse o bombardovanju Srbije i SRJ.

Tanjug
Dačić traži da se preispita odluka o NATO bombardovanju 1999. godine

Dačić je rekao da Srbija želi da bude članica EU, ali da, s druge strane, mora da vodi i računa o svojim nacionalnim i državnim interesima.

- Svakako da je naš prioritet članstvo u EU, ali moramo da nađemo zajedničke imenitelje koji nas neće voditi tome da nemamo usklađenu spoljnu i unutrašnju politiku. Mislim da će veoma brzo doći vreme da se preispitaju i posle ovoga što je rekla Viktorija Nuland, mislim da je vreme i za preispitivanje onoga što je urađeno u Srbiji 1999, a ne samo u Iraku, jer ako je politika jedne zemlje bila da se 20 godina ulaže u nezavinost Kosova, onda mislim da moramo da tražimo ne samo greške u našem sistemu - rekao je on. 

- Siguran sam da će većina prisutnih reći da je Milošević kriv. Srbija je imala i ima dobru saradnju sa Haškim tribunalom, ali postoje neke stvari koje predstavljaju grubu manipulaciju, neistinu i laž, kao što je u slučaju invazije na Irak, što je utvrdila komisija u Velikoj Britaniji - dodao je Dačić.

Lažiran zločin u Račku

Prema njegovim rečima, svi dobro znaju da u kosovskom selu Račak, gde se navodno desio zločin koji je bio neposredan povod za bombardovanje SRJ, deo civila nije sahranjen na tom mestu, a kada se pitaju seljaci oni kažu da su na vojnom groblju.

- Kako su to onda ubijeni civili? - pitao je Dačić na konferenciji "Globalna strategija spoljne i bezbednosne politike EU i zapadni Balkan".

- Sedamnaest godina posle bombardovanja ne možemo tek tako da kažemo da ćemo uskladiti potpuno našu spoljnu i bezbednosnu politiku, jer su u EU svi samo naši prijatelji. Moram da kažem da, nažalost, nije baš tako i to je činjenica. Mi želimo da nosimo svoj deo odgovornosti i nosimo svoj krst, ali ne možemo samo mi da budemo ti - poručio je on.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.07.2016. 15:19
А ко то бомбардује и изазива сваке године рат у некој држави и зашто.Да САД не пљачка по свету одмах би банкротирали.Ратови на САД су бизнис.
Četvrtak 14.07.2016. 15:45
Tekst i "kritika" u tekstu je slicna kao i ono kada psi od muke zalaju u kavezima u vremenima kada se od njih sapun pravio. Cvarku mozda nije jasno ali Srbija nije Irak.
Četvrtak 14.07.2016. 12:46
Svaka čast Dačo, sve si im lepo objasnio !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online