Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 29.10.2010.
11:56
Blic A

Mladića ganjaju lovci na ucenjene glave

Odluka Vlade Srbije da poveća nagradu za informaciju koja bi vodila pronalaženju i hapšenju Ratka Mladića na deset miliona evra ima za cilj da u poteru za njim uključe i profesionalni lovci na ucene, saznaje "Blic“ u državnom vrhu.

Država nema para za veće penzije, ali ima za lovce na ljudske glave: Ratko Mladić
 

"Ovako visoka nagrada je određena i da bi se vršio pritisak na ljude iz najbližeg okruženja Ratka Mladića da ga odaju", tvrdi sagovornik lista.
 

Veliki broj poziva

 

 

U BIA očekuju povećani broj poziva na telefon 9191, rekao je Tanjugu šef kabineta direktora BIA Jovo Stojić.

On kaže da su ista očekivanja i kada je reč o haškom beguncu Gorana Hadžiću za koga je nagrada povećana sa 250.000 na milion evra. "Uvereni smo da će, nakon povećanja iznosa nagrade za validnu informaciju o haškim beguncima na dežurni telefon 9191, biti značajno povećan broj poziva, kao što je to bilo i kada je prvi put za njima raspisana nagrada", kazao je Jović.

Srpska vlada je odredila i milion evra nagradu za informaciju koja bi dovela do pronalaženja i hapšenja drugog preostalog haškog optuženika Gorana Hadžića.


Prva nagrada od milion evra za informaciju o Mladiću raspisana je u oktobru 2007. godine po odluci Saveta za nacionalnu bezbednost na predlog Akcionog tima za okončanje saradnje sa Haškim tribunalom.

Nagradu isplaćuje država Srbija, a informacije se dostavljaju Ministarstvu unutrašnjih poslova. Nagradu od pet miliona dolara za Mladića raspisao je i Stejt department.


Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić za „Blic“ kaže da odluka Vlade Srbije pokazuje jasnu političku volju da se prva moralna i međunarodna obaveza završi.


"Na taj način biće otklonjena poslednja prepreka između Srbije i pravde, između Srbije i EU. Ta dva čoveka drže kao taoce čitav svoj narod, tuđe i svoje porodice, buduće generacije. Mladićevi generali su u Hagu, Hadžićevi saborci su u Hagu. U našem narodu postoji samo jedan naziv za takve ljude", kaže Vekarić.


Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je da će u budžetu Srbije biti novca za povećanje nagrade za informaciju koja bi mogla da dovede do lociranja i hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.

"Biće novca u budžetu, uvek postoji deo u rezervama koji se može opredeliti za takve nagrade“, kazala je Kalanovićeva.

Vukčević: Hapšenje moguće ove zime


- Mladić je godinama bio predmet prave igre mačke i miša između proevropske i nacionalističke struje unutar srpske vlade. Takve političke prepreke su konačno uklonjene i Mladić bi mogao da bude uhapšen ove zime - rekao je specijalni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević za londonski „Tajms“, a prenosi Bi-Bi-Si. On je ocenio da su glavni krivci za to što je najtraženiji osumnjičeni ratni zločinac u Evropi još na slobodi nekadašnji šef Bezbednosno informativne agencije Rade Bulatović i bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica.

POVEZANE VESTI

Petak 29.10.2010. 20:35
Sad ce da radi Google, da se trazi koji su najpoznatiji bounty hunters. Pa ako ga prepoznam na ulici, da ga castim jednim picem u jednoj dobroj staroj srpskoj kafani. (Nadam se da nece Svet prebacivati Srbiji sto se nekih od tih bounty hunters nece vratiti zivi).
Petak 29.10.2010. 21:13
Ja ga ne bi izdao ni za 100miljona , a neka vi njega sva ta frka oko njega je samo zbivanje paznje sa pravih problema znaci ekonomija i socialno stanje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online