Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 11.04.2011.
18:03
Beta, Vestionline A

NATO nastavlja vazdušne udare na Gadafijeve snage

NATO će nastaviti da sprovodi vazdušne udare na vojne snage lojalne libijskom lideru Moameru Gadafiju, a prenose beogradski mediji.

Snage NATO ne prekidaju napade
 

"Nastavićemo da vršimo pritisak na snage koje prete civilima i naše (vojne) operacije biće nastavljene", potvrdio je neimenovani zvaničnik NATO agenciji Rojters.


Predsedavaći Afričkoj uniji (AF), južnoafrički predsednik Jakob Zuma pozvao je NATO da prestane s vazdušnim napadima na Gadafijeve snage kako bi "dali šansu za prekid vatre", pošto je Gadafi prihvatio predlog AF za okončanje sukoba u Libiji.


Izvor iz sedišta NATO u Briselu tvrdi da su u ponedeljak ujutru Gadafijeve snage granatirale Misratu, posle žestokog napada koji se dogodio u nedelju.


"Ne izgleda da taj nagoveštaj sporazuma o miru ima bilo kakvu osnovu u ovom trenutku", ocenio je isti NATO zvaničnik.


Isti izvor je naveo da NATO avioni i dalje lete i deluju "kada vide pretnju po civile".


UNICEF: Sve više dece strada u Misrati

UNICEF je apelovao da se prekine opsada grada Misrate na zapadu Libije koga više od mesec dana drže snage lojalne Moameru Gadafiju i gde sve više stradaju deca.


"U Misrati sve više dece gine, a mnogo njih je povređeno i nema najosnovnije potrebe za život", navodi se u saopštenju predstvanice UNICEF-a za Bliski istok i severnu Afriku, Šaide Azfar.


Prema podacima UNICEF-a, u gradu Misrati koji snage lojalne Moameru Gadafiju bombarduju već mesec i po dana poginulo je najmanje 20 dece. Najveći broj žrtava je bio mlađi od 10 godina i većina njih je poginula u poslednjih 20 dana, kaže se u saopštenju UNICEF-a.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.04.2011. 18:29
Po starom oprobanom obicaju NATO zlikovaca.Kada je potpisan Kumanovski sporazum trebalo je prestati bombardovanje Srbije ali NIJE,Opkoljeni TERORISTI na celu sa Ramusom Haradinajem u reonu sela POZAR opstina Decane pozvali su NATO bombardere da ih spase i tog dana su zestoko bombardovali nase polozaje NA SRECU BEZUSPESNO.Zato NATO u Libiji stiti svoje ljude i POBUNJENIKE da nebi pali u ruke Libijskoj Armiji .
Ponedeljak 11.04.2011. 20:57
I što sada? Zašto se ne javi Kina, Rusija,? Zašto ne pošalju sav svoj nuklearni arsenal na prokletnike, da ih sprže do kostiju? Gadafi je pristao na primirje, i što ovi rade? Nastavljaju bombardiranje kao da se ništa nije dogodilo. A očigledno je da je i unicef nitko i ništa..Sramota!
Ponedeljak 11.04.2011. 19:10
Pa valjda je normalnije da NATO pozove grupu tih golorukih pobunjenika da napuste grad da ljudi žive mirno kako su i živeli. To je situacija kao kada FBI kaže nema pregovora sa opkoljenim teroristima pa raspali, eventualni civili budu kolateralna šteta, ali su spašeni ostali životi. Kakav rastegljiv aršin imaju to je neverovatno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online