Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 07.05.2011.
11:47
Vestionline A

Obama odlikovao mornaričke "foke"

Američki predsednik Barak Obama odlikovao je pripadnike američke specijalne jedinice koji su ubili Osamu bin Ladena i obećao da će SAD na kraju poraziti Al Kaidu sada kada su joj "odsekle glavu".

Obama zadovoljan učinkom američkih specijalnih jedinica
 

"Ovo je za mene prilika da kažem u ime svih Amerikanaca i ljudi širom sveta, posao je dobro obavljen", kazao je Obama o akciji tzv. "mornaričkih foka", čiji su pripadnici u noći između nedelje i ponedeljka tajno upale u kuću u Pakistanu u kojoj se skrivao 10 godina traženi vođa terorističke mreže i ubile ga.

"Ovi Amerikanci zaslužuju pohvalu za jednu od najboljih obaveštajnih i vojnih operacija u istoriji naše zemlje", rekao je Obama u vojnoj bazi Fort Kembel, u državi Kentaki, koju je posetio zajedno sa potpredsednikom Džozefom Bajdenom, javio je AFP.

"Odsekli smo im glavu i na kraju ćemo ih poraziti", poručio je on.

Jedan neimenovani zvaničnik je kazao da su pripadnici jedinice koja je izvela misiju u Pakistanu odlikovani najvišim priznanjem za izuzetne zasluge.

Zvaničnici nisu izneli detalje o ovoj jedinici, ali su kazali da se Obama sastao sa pripadnicima 160. vazduhoplovnog puka za specijalne operacije i Pete specijalne jedinice u Kentakiju.

Smatra se da komandosi zaslužni za ubistvo Bin Ladena pripadaju čuvenom odredu poznatom kao "Tim šest", elitnoj jedinici iz redova američkih "foka".

POVEZANE VESTI

Subota 07.05.2011. 12:28
dali cedomorstvo, moze biti " dobro obavljen posao"???
Subota 07.05.2011. 12:05
Za onaj film iz "kamere sa šlema" su zaslužili "Oskara". Bar se ona Klintonova nagledala filmova , a kaže da je to bio naintenzivniji doživljaj u njenom životu. I sam Obama je na kraju filma izjavio "imamo ga" pa štampali silne majice sa natpisom "we got him". Elitni odred pobio nenaoružane ljude na spavanju. Još onaj usranko od pilota izlomio onakav rekvizit. U celoj stvari glava je Al Zavahiri koji se još nije oglasio. Nije mu svejedno jer je rukovodio bandom u ime Bin Ladena godinama, a sada mora na izbore za šefa. Zeznuše čoveka iz čista mira da bi Obami digli rejting i pobegli "časno" iz Avganistanskog gliba.
Subota 07.05.2011. 15:36
Ovi su dobili "duplikat" od otpreme za "foku", a sta su dobili ucesnici, ubice Gadafijevog sina i unucadi? O tome nemaju hrabrosti pricati?! Bagra ubica i teroristi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online