Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Petak 08.07.2011.
20:58
Beta A

Tripoli: Veliki skup podrške Gadafiju

Hiljade pristalica libijskog vođe Moamera El Gadafija danas su posle velike molitve petkom održali skup na glavnom trgu u Tripoliju pozivajući na oslobađanje gradova koje su zauzeli pobunjenici.

Imami su pozivali vernike preko SMS poruka da masovno izađu danas na Trg. Na demonstracijama su uzvikivani slogani u čast "vođe revolucije" Gadafija, koji se ovog puta nije obratio okupljenima.

U molitvi imam je rekao da je "došlo vreme za džihad" i pozvao vernike da krenu i oslobode gradove koje su zauzeli pobunjenici kao i da se bore protiv "krstaških snaga".

Za razliku od Bengazija, Tripoli je uz Gadafija

Frans pres javja i da je u toku akcija da se ublaže sankcije Ujedninjenih nacija protiv Libije, jer bi mogle da izazovu veliku humanitarnu krizu.

Pozivajući se na diplomatske izvore agencija javlja da predstavnici UN razgovaraju s libijskom vladom i s pobunjenicima o načinu da se ublaže međunarodne sankcije Libiji, zbog straha da bi mogle da izazovu nestašice, posebno u lekovima.

Diplomatski izvori rekli su agenciji da su predstavnici Nacionalnog prelaznog saveta, političkog tela pobunjenika, i Gadafijevog režima razgovaralil prošle nedelje u Ženevi s predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o sastavljanju spiskova oblasti koje bi mogle da budu izuzete od sankcija.

Organizacije zadužene za dostavljanje humanitarne pomoći Libiji javjaju da su se pojavile nestašice najosnovnijih stvari, kao što su vakcine, i to i u oblastima pod kontrolom Gadafija i u delovima zemlje koje kontrolišu pobunjenici.

Gadafi: Režim je narodni i neće pasti

 

Gadafi je večeras izjavio da njegov režim neće pasti i pozvao NATO da prekine vazdušne napade na libijsku vojsku.

 

"Libijski režim neće pasti. Režim se oslanja na narod a ne na Gadafija. NATO greši ako misli da može da obori ovaj režim", rekao je Gadafi u poruci objavljenoj na skupu nekoliko hiljada njegovih pristalica u Sebi, oko 750 kilometara južno od Tripolija, odakle je rodom.

 

"Ovo okupljanje od više od milion ljudi predstavlja novu poruku Evropi, krstašima i kolonijalistima: ovaj režim nije Gadafijev, to je režim naroda i ovaj narod neće dati ni pedalj svoje zemlje i neće se povinovati osvajačima", navodi Gadafi u poruci.

 

Gadafi, koji se poslednji put obratio svojim pristalicama 1. jula, ponovo je zapretio da će zaratiti sa Evropom, koju je pozvao na dijalog s libijskim narodom kako bi se okončao konflikt.

 

"Naš jedini izbor je otpor. Mi smo ovde kod kuće i ne plašimo se ratne mašinerije", dodao je on navodeći da NATO treba da obustavi napade i ostavi Libijce da sami reše svoje probleme.

POVEZANE VESTI

Petak 08.07.2011. 21:51
NATO nije niti sanjao da će se naći u ovakvim govnim...Pre pre precijenili su se. Sada im ne ostaje ništa nego invazija koja će završiti u krvi do koljena.
Petak 08.07.2011. 21:46
Ziveo Gadafi, jedini legitimni vodja svog naroda! Ziveo Libijski narod!!
Petak 08.07.2011. 21:05
Ovo je dokaz da Gadafijev režim nije onakav kakvim ga zapadni mediji predstavljaju, i da narod podržava Libijsku Džamahiriju !!! Samo Napred !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online