Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 26.08.2011.
21:43
Vestionline A

Gadafi bio zaljubljen u Kondolizu Rajs

Libijski vođa Moamer Gadafi izgleda da je za američku državnu sekretarku Kondolizu Rajs čuvao posebno mesto u svom srcu. U njegovoj rezidenciji u kompleksu Bab al Azizi pobunjenici su pronašli foto album prepun njenih slika.

Album sa fotografijama Kondolize Rajs

Jedan od mnogih Gadafijevih foto albuma bio je posvećen samo Kondolizi Rajs. Kondoliza koja drži govore, Kondoliza kako stoji na podijumu, Kondoliza kako se susreće sa stranim državnicima... Na većini fotografija državna sekretarica iz doba Džordža Buša prikazana je u krupnom planu.


Gadafijeva naklonost prema Kondolizi Rajs poznata je još od ranije. Njihov istorijski susret 2008. godine, posle decenija prekida diplomatskih odnosa dve države, novinar "Vašington posta" je ovako opisao: "Jak miris tamjana nadvio se u vezduhu. Gadafijevo lice se ozarilo kada je ugledao Rajsovu... Jednostavno je stavio svoju desnu ruku preko grudi u tradicionalnom pozdravu punom poštovanja".

Mediji su još tada izveštavali da je Gadafi zbog "intimnog kasnog ručka" sa američkom državnom sekretarkom prekinuo ramazanski post. Kondoliza je od Gadafija tada dobila poklone vredne oko 212.000 dolara: dijamantski prsten, lautu, medaljon sa ugraviranim likom pukovnika i specijalno izdanje "Zelene knjige" - političkog manifeta koji objašnjava "Univerzalnu teoriju novog demokratskog društva".

Liza, Liza, Liza, draga afrička ženo: Jedan od albuma u pukovnikovoj rezidenciji

Zbog propisa SAD-a koji zabranjuju poklone dobijene od stranih državnika Kondoliza Rajs nije mogla da zadrži ove dragocenosti, već su one deponovane u  za to namenjeno skladište i jednog dana će se verovatno pojaviti kao deo eksponata u predsedničkoj biblioteci.

I pre ovog susreta libijski lider je imao samo reči hvale za Rajsovu.

"Podržavam svoju dragu crnu afričku ženu. Divim joj se i vrlo sam ponosan na način na koji se naslanja i daje naredbe arapskim vođama... Liza, Liza, Liza... Veoma je volim. Divim joj se i ponosan sam na nju zato što je crna žena afričkog porekla", izjavio je Gadafi još 2007. godine. 

Portparol američkog Stejt Dipartmena je izjavio da nije video fotografije albuma ali da su "bizarno i jezivo" najblaži pridevi kojima bi se moglo opisati ponašanje libijskog lidera. 

POVEZANE VESTI

Petak 26.08.2011. 22:05
Jadna podmetačina, pisao je on i pismo Obami kao afričkom sinu da se vrati korenima kao sin Afrike. Jel možda i u njega bio zaljubljen. Gadafi je zaljubljen u Afriku i Libiju. U svom rodnom mestu Sirtu je planirao da bude glavni grad cele Afrike. Tripoli je imao kod njega samo deo administracije, u Bengaziju je minstarstvo spoljnje trgovine i nafte, a u Sirtu se održava čak i Nacionalna Skupština Libije. Noćas i danas NATO tuče po gradu Sirtu kao sumanut da razbije bunkere, dotle se u Bin Jawed kod Ras Lanufa vode teške borbe Armije sa bašibozukom. a oni spinuju pažnju na Kondolizu. Pojavila se muslimanska struja koja zove na džihad za odbranu Libije. Biće krvi do kolena kakva bre Kondoliza.
Petak 26.08.2011. 21:49
E moj Momire. Pored toliko lepih tvojih ličnih stražarki ti da baciš oko na ovu "crnu rižu". Sem, naravno, ako nije neka medijska podmetačina.
Petak 26.08.2011. 22:56
Eh moj brate, a ja mislila da su se okomili na tebe samo zbog nafte!!! Ovo je jako lijepo receno: "Ponosan sam na nju, "na crnu africku zenu!", i divim joj se!!!"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online