Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 13.09.2011.
07:41
Beta A

SAD protiv, Rusija za Palestinu u UN

SAD su zamerile Moskvi što je podržala Palestinu da, kao država, zatraži prijem u UN. Vašington je pozvao ostale članice "Kvarteta za Bliski istok" - Rusiju, UN i EU, da se umesto toga usredsrede na obnavljanje pregovora Palestinaca i Izraela.

Palestinci žele stolicu u UN
 

"Još ima vremena da Kvartet odigra pozitivnu ulogu dovodeći ih (Palestince i Izrael) za pregoarački sto, i u tom pravcu sve članice Kvarteta treba sada da rade", izjavila je predstavnica Stejt dipartmeta Viktorija Naland na pitanje o saopštenju Rusije.

Rukovodstvo Palestinaca namerava da 20. septembra podnese zahtev za prijem u UN. Ono još treba da odluči da li će to zatražiti od Saveta bezbednosti UN ili direktno, od Generalne skupštine UN, gde je sada posmatrač.

Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin je izjavio da će Moskva podržati zahtev Palestine, ma u kojoj formi bio.

Predstavnica Naland je ponovila da će SAD vetom zaustaviti zahtev Palestinaca u Savetu bezbednosti UN. Ona je ukazala da "ni kroz Savet bezednosti UN, niti kroz Generalnu skupštinu ne može nastati trajna palestinska država".

Palestinci su odlučili da se obrate UN jer su njihovi pregovori sa Izraelom u zastoju već skoro godinu dana.

Viktorija Naland se nije složila da je to neuspeh SAD koje se najviše zalažu za "neposredan dijalog" Izraela i Palestinaca.

"Američko rukovodstvo je čvrsto privrženo tom pitanju (rešavanja palestinsko-izraelskog sukoba), na svim nivoima, i tako će biti i ubuduće", rekla je ona.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.09.2011. 09:13
Evo je majka Rusija. Nemaju nikakvog interesa za ovo, ali žele da zaštite Srbiju. Jednostavno na američki veto na Palestinu , staviće svoj veto na Kosovo. Teška je odluka staviti veto na neki predlog ali su sačekali ( ili namestili ) da se dovede u istu ravan pravo na veto. Rusi su i prošle godine zajedno sa Azerbejdžanom podržali naše NE mišljenju MSP, pa se zabezeknuli kada je Jeremić pročitao rezoluciju Ešton/Tadić 9 septembra 2010 sa našim DA. Sada Boki mora da hitno rasformira srpske organe na Kosmetu da bi Amerikanci mogli da pitaju Ruse zašto nas brane kada mi sami odlazimo. Ajde Boki u četvrtak 15 septembra 2011 završi izdaju inače nam nema EU koja nema alternativu. Sve je jasno.
Utorak 13.09.2011. 10:37
Palestinci zive u najvecem koncentracionom logoru na svijetu, vec generacijama. Niti jedna zapadna demokracija nije zabrinuta za nevjerovatna krsenja ljudskih osnovnih prava, na zivot ! Bombarduju ih i ubijaju konstantno, a u ovim najduzim " pregovorima " vidjenim do sada, naravno ucestvuje Amerika. Dok se " pregovara ", Izrael nema granicu, jer je svakim danom sve veca. U nasem slucaju, nisu nista prepustili slucaju, udarili su vise granica izmedju Srba, tako da i ovih dana ocekujemo zvanicne carinike, ponovo izmedju Sba. Treba naglasiti sa podrskom zvanicnog Beograda. Jer to sto lupetaju na TV, to vise nikoga ne zanima. Detaljnije i strucnije nam je to objasnio nas DINGDONG !!!
Utorak 13.09.2011. 21:18
Zabole Rusiju sta misli amerika!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online