Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Četvrtak 20.10.2011.
15:45 >> 21:01h
Vestionline A

Kako je ubijen Gadafi (VIDEO)

Libijski pobunjenici koji su učestvovali u Borbama u Sirtu tvrde da je Moamer Gadafi pronađen kako se krije u jednoj rupi u kanalizacionoj cevi u centru grada. Ova informacija se ne poklapa sa izjavom zvaničnika Nacionalnog prelaznog saveta koji tvrdi da je Gadafi uhvaćen prilikom napada na konvoj vozila u kome se nalazio.

 

Smrtno ranjenog Gadafija udarili cipelom u glavu da ga što više ponize

Pobunjenik Muhamed al Bibi ispričao je novinarima da je Gadafi prilikom izvlačenja iz rupe uzvikivao "ne pucajte, ne pucajte" dok je pokušavao da se preda. Pukovnik u karakterističnoj kaki uniformi, bio je naoružan samo svojim zlatnim pištoljem.

Gadafijev zlatni pištolj završio kao ratni trofej

Jedan od pobunjenika kaže da ga je pukovnik upitao "šta sam ti ja učinio?". Ranjenog Gadafija pobunjenici su izvukli iz rupe u kojoj se nalazio, a potom vukli po ulicama pokazujući ga razjarenoj masi. Potom su ga likvidirali pucajući mu u slepoočnicu, što se može primetiti na jednoj od obajvljenih fotografija gde se vidi ulazna rana od metka. Pobunjenici su svukli mrtvo telo nekadašnjeg lidera i takvog ga nosili po Sirtu pokazujući ga pobunjeničkim vojnicima. 

Gadafijevo telo u bolnici u Misrati: Na slepoočnici se vidi prostrelna rana

Od pucnjave pobegao u jarak

 

Nekoliko sati posle objavljivanja da je pukovnik ubijen i različitih informacija kako se to desilo, konačno je razjašnjen sled događaja.

Gadafi je u vojnom konvoju pokušao da pobegne iz Sirta, ali je npadnut sa kopna i iz vazduha. Pukovnik i nekoliko njegovih telohranitelja uspeli su da se sklone od neprijateljske vatre i sakrili u rupe i velike cevi koje su bile u blizini puta. Gadafija su u jednoj od tih rupa pobunjenici i pronašli. 

Pobunjenik koji je bio svedok Gadafijevog hvatanja kaže da je nekadašnjeg lidera udario svojom cipelom, što je jedna od najvećih uvreda u islamskom svetu.

Imad Mustaf, borac pobunjeničkih snaga, izjavio je da je svojim očima video zarobljavanje i pogibiju libijskog vođe Muamera Gadafija. On je rekao da je Gadafi bio pogođen u glavu i grudni koš, u predelu srca. Mustaf tvrdi da se nalazio u ambulantnim kolima sa Gadafijem kad je umro.


Drugi borci su izjavili da je Gadafijevo telo, zajedno sa nekoliko desetina zarobljenika, odvezeno u Mistaru.  

Jedan od vojnika je izjavio da je Gadafi ubijen iz devetomilimetarskog pištolja. Drugi vojnik je rekao da je pukovnik upucan u stomak. Prema njihovim rečima, to se dogodilo danas oko pola sata posle podneva. Navodno, bivši ministar odbrane Abu Bakr Junis je jedini koji je u tom trenutki bio sa Gadafijem. Nijedna od ovih informacija još nije potvrđena. 

Tunel u kojem se Gadafi krio sa svojim telohranizeljima. Svi su ubijeni

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.10.2011. 16:42
Mislim da nema vise nade. Neka je slava i vjecna hvala pukovniku Gadafiju,u najtezim trenutcima istorije, velikom i odanom prijatelju naseg naroda.
Četvrtak 20.10.2011. 16:17
Uh kvislinška bagro, sve bih ja vas po kratkom postupku.... Nema ništa gore nego biti izdajnik sopstvenog naroda!!! Dabogda vam se vratilo stostruko! PU
Četvrtak 20.10.2011. 17:28
Znaci ubili su ga kao zarobljenika .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online