Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 27.03.2012.
12:56 >> 15:21h
Beta-AFP, Srna A

"Poginuo je moj sin, a to nije film"

Francuski predsednik Nikola Sarkozi zatražio je danas od televizijskih stanica da "ni pod kojim izgovorom" ne emituju snimke ubistava koje je počinio Muhamed Mera. Majka jednog od ubijenih vojnika, Latifa Ibn Ziaten tim povodom je rekla: "Molim ih da ne emituju snimak. Poginuo je moj sin, koji je imao samo 30 godina, a to žele da prikažu kao da je reč o filmu. Molim vas, ja to ne želim da vidim", kazala je ona.

 "Poginuo je moj sin, a to nije film"

Muhamed Mera je između 11. i 19. marta na jugozapadu Francuske ubio tri francuska vojnika, troje dece i jednog rabina, a snimke ubistava je na USB-u poslao televizijskoj stanici Al Džazira u Parizu.

Al Džazira: Nećemo emitovati snimak!

 

Katarska televizijska stanica Al Džazira saopštila je danas da neće emitovati snimke ubistava koje je počinio i snimio islamistički ekstremista Mohamed Merah, objavljeno je na internet-stranici ove televizije.

 

"U skladu sa etičkim kodeksom i imajući u vidu da snimci ne pružaju nikakvu informaciju koja već nije objavljena, Al Džazira neće emitovati njihov sadržaj", navodi se u kraćem saopštenju ove stanice, koja je kopiju snimaka predala policiji.

"Molim urednike svih televizijskkh stanica da ni pod kojim izgovorom ne emituju (snimke ubistava)" rekao je Sarkozi. I porodica ubijenog rabina, čija je dva sina Merah takođe ubio, je tražila da se snimci ubistava ne emituju.

"Porodica apeluje na sve medije da ne emituju snimke i da poštuju njihov bol", rekao je agenciji Frans pres advokat rabinove porodice, Patrik Kligman.

Istu želju izrazila je i majka jednog od ubijenih vojnika, Latifa Ibn Ziaten:  "Molim ih da ne emituju snimak. Poginuo je moj sin, koji je imao samo 30 godina, a to žele da prikažu kao da je reč o filmu. Molim vas, ja to ne želim da vidim", kazala je ona.

Pošto je ubio sedmoro ljudi, istragom je utvrđeno da je Mera, Francuz alžirskog porekla, u više navrata putovao u Avganistan i Pakistan, gde se veruje da je prošao obuku Al Kaide.

Pripadnicima specijalnih policijskih snaga RAID, koji su prošle nedelje došli da ga uhapse, je rekao da je privržen Al Kaidi, a otpor hapšenju je pružao više od 30 sati.

Ubijen je u četvrtak kada je sa oružjem u rukama skočio kroz prozor zgrade koja je bila opkoljena pripadnicima RAID-a.ž

Muhamed imao pomagača?

 

Islamski terorista Muhamed Mera nije poslao video snimak svojih zločina koji je katarska televizijska stanica Al Džazira primila poštom, a čiju kopiju poseduje i policija, saopštili su danas policijski izvori.

 

Policija istražuje ko je mogao da u sredu 21. marta pošalje ovu pošiljku koja između ostalog sadrži memorijsku karticu i pismo koje je napisao Muhamed Mera.

 

Prema prvim rezultatima istrage pošaljilac ne može biti Mera, navodi isti izvor i precizira da je pošiljka poslata izvan Tuluza.

 

Snimak ubistava koje je Muhamed Mera počinio u Tuluzu i Montobanu, na jugozapadu Francuske, policija poseduje od juče pošto ga je prvo primila katarska televizija Al Džazira.

 

"Na snimku su vidljivi svi napadi u Tuluzu i Montobanu po hronološkom redu. Čuje se muzika i verske pesme, te izvodi iz Kurana", izjavio je Zide Taruš, zvaničnik kancelarije Al Džazire u Parizu koji je dodao da se čuju i krici žrtava.

 

Muhamed Mera je snimio sva ubistva pomoću mini kamere koju uobičajeno koriste ronioci i sportisti.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.03.2012. 13:02
Ma novinarima i medijskim kućama ničija bol i patnja nisu bitni, ma ko da je u pitanju, u odnosu na zaradu i gledanost
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online