Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 14.04.2012.
12:12
Đ. Barović - Vesti A

Holanđani u strahu od potopa

U Holandiji je tokom prethodnih nekoliko dana vladala prava panika zbog, kako se ispostavilo, šaljivog "turističkog videa" dr Miroljuba Petrovića iz Beograda. Petrović je u nekoliko šaljivih video-zapisa iz Holandije, gde je bio držeći predavanja, slikajući se pored nekih turističkih atrakcija najavio mogućnost da bi srpski teroristi mogli ukoliko iz Haškog tribunala ne budu pušteni Vojislav Šešelj, Radovan Karadžić i Ratko Mladić, da granatiraju branu postavljenu prema Severnom moru čime bi veći deo ove zemlje bio potopljen.

Miroljub Petrović ispred zatvora Haškog tribunala


Holandske vlasti i mediji nisu shvatili šalu srpskog turiste, pa su dva video snimka postavljena na Ju tjub, postala predmet opsežne analize nadležnih službi zaduženih za nacionalnu bezbednost Holandije.


Stvar se očigledno otela kontroli, pa se u čitavu priču uključila i holandska obaveštajna služba - AIVD koja je detaljno počela da ispituje sve opcije najavljenog "terorističkog čina".

Pogled sa brane koja treba da bude ''granatirana''


Mediji su dolili ulje na vatru konstatacijom da se u jednom od dva video snimka pojavljuje i srpski "ekspert za brane", Vojislav Petrović koji "elaborira" moguće posledice ovakvog napada...


- U februaru sam bio u Amsterdamu na nekom stručnom predavanju na koje sam bio pozvan. Kako u tom gradu živi i moj ujak Vojislav Petrović, slobodne dane smo iskoristili kako bih obišao Holandiju, a na obali Severnog mora sam uključio video-kameru kako bih zabeležio ovaj put, ali se i malo našalio sa uvek pravičnim Haškim tribunalom, NATO-om i Evropskom unijom. Iskreno, nisam ni pomislio da bi neko ovaj video mogao da shvati drugačije nego kao običnu šalu. Na sličan način sam napravio video i pre dve godine kada sam obišao Hag i slikao se ispred Tribunala - kaže za "Vesti" doktor medicine, Miroljub Petrović, koji radi u Beogradu, a vlasnik je kontroverznog Centra za lečenje homoseksualizma.

Dačić u Holandiji

 

Slučajno ili ne, tek zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić juče je posetio Holandiju. On je u Hagu razgovarao sa ministrom za bezbednost i pravdu Holandije Ivom Opsteltenom s kojim je potpisao Memorandum o razumevanju resornih ministarstava u oblasti policijske saradnje. Tokom radne posete Holandiji Dačić će se sastati i sa direktorom Evropola Robom Veinvrajtom.


Poslednji snimak pod naslovom "Plan za oslobođenje Mladića, Karadžića, Šešelja....", koji je na Ju tjubu do juče videlo tek oko 10.000 ljudi, govori o mogućem terorističkom aktu "srpskih intelektualaca":


"Nalazimo se u Holandiji, na 20 kilometara od Amsterdama. Iza nas je Severno more, a ovde je i brana koju su napravili jer je ova zemlja ispod nivoa mora i ukoliko bi došlo do pucanja brane, cela Holandija bi bila poplavljena. Informacija koju smo dobili je da grupa srpskih intelektualaca za oslobađanje srpskih patriota Šešelja,

Ko je "terorista"?

 

Miroljub Petrović je završio geologiju, smer paleontologija, na Univerzitetu u Beogradu, gde je radio i magistarske studije. Doktorirao je sa pohvalama na temu povezivanja nauke i religije na Filozofskom fakultetu. Završio je medicinu na International Institute of Original Medicine u Americi. Osnivač je i direktor Centra za prirodnjačke studije i jedan je od osnivača Centra za antropološke studije koji se bavi problemom sekti. Potpredsednik je Srpskog svetosavskog pokreta.

Karadžića, Mladića i ostalih, kada patriotske snage preuzmu vlast u Srbiji, planira da uputi ultimatum Holandiji da oslobode srpske junake ili će u protivnom ova brana biti granatirana, a Holandija bi pretrpela veliku katastrofu", deo je iz ovog snimka.


Petrović kaže da se ne plaši mogućih zakonskih konsekvenci i da planira da pojedine medije, ali i celu holandsku službu pozove na piće zbog iznenadne, besplatne reklame koju je dobio.


- Što bi rekao Šešelj, jedva čekam da me uhapse kako bi ih rasturio na suđenju. Ali, poručujem im da požure sa hapšenjem jer ubrzano završavam dva tajna oružja velikog dometa koje ću bez dileme aktivirati. Prvo oružje je zapravo patent mog dede, vojvode Radonje Petrovića - praćka velikog dometa, do 1.000 kilometara, kojom mogu da gađam ne samo strateške ciljeve po Evropi, već i Vatikan. Drugo supertajno oružje koje upravo završavam su "energetske gusle" koje tokom sviranja emituju posebno razorne talase s kojima je moguće razoriti ne samo brane, već i zgrade vlada evropskih zemalja - otkriva Petrović.

Pisanje holandskih novina

 

Mediji u holandiji među kojima amsterdamski "Telegraf" i besplatni list "Metro", koji je u velikom broju primeraka dostupan širom zemlje, posvetili su juče značajnu pažnju ovom slučaju. Ističući da nadležne službe ozbiljno shvataju pretnje i da je ceo slučaj poveren AIVD, holandskoj obaveštajnoj službi koja je pokrenula istragu protiv "režisera" snimka Miroljuba Petrovića, oni ga opisuju kao "hrišćanskog borca i autora nekoliko knjiga".


"Dok ga neki u Srbiji smatraju velikim borcem za hrišćanske vrline i dobrote, drugi ga tretiraju kao glupu i neinteligentnu osobu", prenosi "Metro", navodeći da su sporne i Petrovićeve izjave o tome kako "ljudi postaju homoseksualci zbog lošeg vaspitanja u porodici".


Kako "Vesti" saznaju, prvi tekst u "Metrou" o "srpskoj pretnji" napisala je Admira Fazlić, bivša predsednica Platforme BiH u Holandiji.

POVEZANE VESTI

Subota 14.04.2012. 12:28
Toliko o srpskom terorizmu....Mi smo bre gospoda za taj zapad BRE..! Neka nauče nešto o srpskom humoru...
Subota 14.04.2012. 14:10
Eto vidite koliko su glupi, mi obicni smrtnici sto dajemo komentare ovde, shvatili smo to odmah kao salu. A oni, visoki predstavnici i kao mnogo pametniji od nas, upadose u paniku....hahahahaha
Subota 14.04.2012. 14:22
Ako novinari Blica (za druge medije nisam siguran) nisu skapirali da je u pitanju šala, kako će onda stranci? Ponekad mi se čini da svet postaje sve gluplji...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online