Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 08.08.2012.
20:48
Beta A

AI: Pogledajte satelitske snimke Alepa

Amnesti internešenel objavio je satelitske snimke na kojima se vidi opseg artiljerijskih napada na sirijski grad Alep. Na ovaj način Amnesti internešenel šalje jasnu poruku obema stranama u borbama - svaki napad na civile biće jasno dokumentovan da bi se odgovorni pozvali na odgovornost, smatra Kristof Ketl, menadžer za reagovanje u vanrednim situacijama ove međunarodne organizacije za ljudska prava.

Objavljivanje snimaka je jasna poruka obema stranama u borbama da će svaki napad na civile biti dokumentovan da bi se odgovorni pozvali na odgovornost
 

Na slikama koje su snimili komercijalni sateliti između 23. jula i 1. avgusta u okolini Alepa vidi se više od 600 kratera, verovatno od granatiranja.


"Amnesti je zabrinut da će upotreba teškog oružja u nastanjenim kvartovima u Alepu i oko njega dovesti do daljeg kršenja ljudskih prava i teških povreda međunarodnog prava," saopštila je organizacija, dodavši da će pretvaranje najmnogoljudnijeg grada u zemlji u bojno polje imati katastrofalne posledice po civile.

Na slikama koje su snimili komercijalni sateliti između 23. jula i 1. avgusta u okolini Alepa vidi se više od 600 kratera, verovatno od granatiranja
 

Skot Edvards, nadzornik Amnestijevog programa satelitske tehnologije, rekao je Radiju Bi-Bi-Si da izgleda da škole, džamije, crkve i bolnice u gradu dosad nisu bile zahvaćene granatiranjem, ali da se povećava broj pro-režimskih snaga.

Edvards je rekao da se na satelitskim snimcima vidi bar 58 tenkova, 45 oklopnih personalnih transportera, drugih pešadijskih vozila i mnogo artiljerije. U Alepu se, prema vojnim izvorima, nalazi najmanje 20.000 vojnika, dok se procene broja pobunjenika kreću od 6.000 do 8.000. Najmanje 13 osoba poginulo je danas u bombardovanju položaja pobunjenika u sirijskom gradu Alepu, saopštila je sirijska organizacija za ljudska prava OSDH. Prema podacima OSDH-a, u Siriji je u utorak ubijeno 225 ljudi, od čega 129 civila, 50 pobunjenika i 46 vojnika.

Jasan snimak artiljerijskog napada
 

Vojska, koja je prošlog vikenda uputila znatno pojačanje u Alep, gde se od 20. jula vode borbe, spremna je za "odlučujuću" bitku, naveo je neimenovani izvor iz bezbednosnih snaga. Sirijska vojska preuzela je kontrolu nad pobunjeničkim delom grada Alepa u koji je jutros ušla tenkovima i oklopnim vozilima, javila je državna agencija Sana, ali tu informaciju demantuju pobunjenici.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.08.2012. 20:56
Sve uzimati sa rezervom. Kada su bili oni protesti opozicije u Rusiji, na CNN-u i BBC-u snimci iz Rusije gde navodno demonstranti pale Moskvu i biju se sa policijom, a ono na izlozima i na znakovima sve natpisi na grckom. Ne treba naglasiti da su tih dana bili nemiri u Atini.
Sreda 08.08.2012. 22:58
Западњаци горе од жеље да нападну Асада. Само што још нису утврдили пазар са Русима и Кинезима.
Četvrtak 09.08.2012. 00:22
amnesti iternesenel je gomila zapadnih placenika koja falsifikuje istinu i raspiruje pljackaske pohode zapada po svetu, imali smo priliku to videti na nasem primeru!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online