Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.01.2013.
01:10
N. Popović - Vesti A

Bojan i Marko kasapljeni do smrti

Zemunac Marko J. umro u hotelskom holu, a policija pratila tragove krvi do sobe u kojoj je nađeno telo izbodenog Boranina Bojana Ristića.

 

Policija u Frankfurtu i dalje se ne izjašnjava o detaljima ubistva dvojice Srba u hotelu Luksor (deo grada Ostend) koje se u metropoli na Majni dogodilo poslednjeg dana prošle godine, o čemu su i "Vesti" izvestile čitaoce. Iz nezvaničnih izvora saznali smo identitet žrtava - reč je o Bojanu Ristiću (37), rodom iz Bora, i Marku J. (20), iz Zemuna.

Još nije poznato kada su doputovali u Frankfurt, ali je sigurno da nisu imali stalni boravak, odnosno zvanično su bili u poseti kao turisti. Prema onome što se do sada saznalo, do obračuna i krvoprolića došlo je u jednoj od soba na četvrtom spratu hotela koji u Frankfurtu nije baš na dobrom glasu. Prema šturom izveštaju policije, traga se za trojicom počinilaca krvorpolića, a pitanje zbog čega su potegli noževe i i izmasakrirali Srbe i dalje je obavijeno velom tajne.


 

Svi pokušaji da u policiji saznamo nešto više o okolnostima koje su doprinele tragediji ostali su bezuspešni, jer se ćutnja pravda interesima istrage. Do sada je obelodanjen jedino kratak izveštaj obdukcije dvojice Srba, gde se navodi da su smrti nastupile zbog nekoliko uboda nožem. Naime, obojica su iskrvarili do smrti.

Kako što smo pisali, Marko J. uspeo je da teško ranjen pobegne iz sobe gde se dogodio zločin. Stepenicama je sišao u hotelski hol, gde se srušio na pod. Osoblje je pozvalo ekipu Hitne pomoći i policiju. Na žalost, nisu uspeli da ga spasu. On je umro na putu do bolnice, a prateći krvavi trag koji je Marko iza sebe ostavio, policijski specijalci naoružani automatskim oružjem blokirali su četvrti sprat i upali u sobu. Tamo su zatekli nepomično telo Bojana Ristića, koji nije davao znake života.

Priča se da su dvojica Srba kod sebe imala veću sumu novca, jer su navodno u Frankfurt došli zbog trgovine automobilima, ali to nije zvanično potvrđeno, kao ni da li je reč o klasičnom  mafijaškom obračunu.
 

Muk na recepciji


Ni u hotelu gde se odigrao zločin nisu bili mnogo pričljivi. U recepciji su samo potvrdili da se zločin tu odigrao, a nije udovoljeno čak ni molbi da se fotografišu barem ulazna vrata sobe, koja je policija zapečatila dok traje istraga. Rečeno nam je da se to kosi sa hotelskim propisima.


Identifikovao sina po slici u pasošu


Stanoje Ristić, iz Bora, potvrdio je da je u Frankfurtu ubijen njegov sin Bojan. On je rekao da ga je o smrti sina obavestila policija i da će da otputuje u Nemačku da preuzme telo.


- Pokazali su mi fotokopiju Bojanovog pasoša kako bih potvrdio identitet, a onda mi saopštili strašnu vest - rekao je Ristić i dodao da nije uspeo da sazna zbog čega je njegov sin ubijen ni da li je neko osumnjičen za taj zločin.

Ristić kaže da je Bojan mesec dana ranije otputovao u Frankfurt kako bi pomogao drugaru iz Beograda, koji u Nemačkoj drži piceriju, i koji je takođe preminuo od povreda zadobijenih nožem u hotelu Luksor.

- Srpski konzul u Nemačkoj nas je obavestio da je u toku obdukcija tela nastradalih, i da se ne zna šta je prethodilo ubistvu, ko je to uradio i zbog čega - rekao je Ristić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online