Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 04.10.2013.
08:06 >> 08:52h
washingtonpost.com, Beta A

Žena ubijena u Vašingtonu nije bila terorista već depresivna

Žena Mirijam Keri (34) iz Stamforda (Konektikat) koja je sa jednogodišnjom ćerkom u crnim kolima pokušala da probije barikade ispred Bele kuće i Kapitol Hila ubijena je u policijskoj poteri, saopštila je policija. Dete je dobro.

Nije bio teorirstički napad u pitanju
 

Mirijam je prvo pokušala da kolima probije blokadu ispred Bele kuće, a onda, gonjena policijskim kolima, stigla do Kapitol Hila, javlja Vašington post. U jednom trenutku njeno vozilo je bilo opkoljeno policijskim vozilima ali ona je uspela da im umakne udarivši u policijski auto, pokazuju video snimci.

U policijskoj poteri za crnim "leksusom" učestvovalo je dvadesetak vozila, kažu očevici.


Osim Mirijam Keri, koja je ubijena u incidentu koji se dogodio u blizini Kapitol hila u Vašingtonu, povređena su dva policajca.

 

Mirijam, zubarka po zanimanju, nije bila naoružana.

 

Dok su svi na okupu

Sve se ovo dešavalo dok su poslanici Kongresa bili u punom sastavu na Kapitol Hilu gde razmatraju načine da se prevaziđe stanje nastalo prekidom finansiranja federalnih institucija zbog toga što budžet
nije usvojen.

Zvaničnici su prvo rekli da se ne zna motiv "napada". Kasnije je policija naglasila da se ne radi o terorističkom napadu.

"Ovde se izgleda radi o izolovanom incidentu, koji kako sada izgleda nema veze s terorizmom", rekao je šef policije za Kapitol Kim Dajn.

Neimenovani zvaničnici vlasti su kasnije rekli da je žrtva imala “mentalne probleme”, a američki mediji sumnjaju da je Keri bolovala od postporođajne depresije.

 

"Slatki profesionalac"

 

Mirijamina sestra Ejmi, medicinska sestra iz Bruklina, potvrdila je da njena sestra vozi crna kola, ali nije mogla da poveruje šta se dogodilo.

- Nemoguće! Mirijam radi... Čule smo se pre dva dana, bila je kod kuće u Konektikatu, nije mogla biti u Vašingtonu....Ne znam šta se događa, ne mogu više da odgovaram na pitanja, pričala je u neverici Ejmi.

 

Mirijamini poznanici je opisuju kao slatku i finu osobu, s kojom si mogao da pričaš o svemu, ali ne i o politici. To je nije zanimalo! Bila je profesionalac u svom poslu.

 

- Oduvek je želela bolji život, s obzirom da nismo imali najsrećnije detinjstvo zbog kraja u kojem smo odrasli, rekla je njena prijateljica Vendli.

POVEZANE VESTI

Petak 04.10.2013. 10:27
Ljudska prava... To je postalo smesno od strane glavnog zagovornika po celom svetu...Imali su i druge nacine da to sprece....Jos jedan zivot je izgubljen zbog ajkavosti, arogancije, siledzijskog ponasanja, nadmenosti...
Petak 04.10.2013. 10:44
Ma jenkiji sve rješavaju ubistvom...pa poslije kako bude.....Oni za drugo rješenje i ne znaju !
Petak 04.10.2013. 10:51
U SAD prvo pucaju , onda pitaju tko je.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online