Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 21.02.2014.
08:11 >> 17:11h
Beta, Blic A

Nova pucnjava: Biće izbora

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da su demonstranti počeli da pucaju na policajce, a Raša tudej javlja da se borba prebacila u parlament Ukrajine. A noć i jutro su bili relativno mirni i dali nadu da je gotovo krvoproliće. Predsednik Ukrajine ipak popustio i najavio vanredne izbore i ustavne reforme.

Ukrajinski parlament doneo odluku o povlačenju vojske sa ulica Kijeva, ali....
 

Prema izveštajima ruskih novinara (newsru.com) Vrhovna ukrajinska Rada (parlament) na noćašnjem zasedanju donela je odluku o povlačenju vojske sa 236 glasa "za". Bilo je prisutno 239 poslanika, kvorum je 226. Kada će ova odluka parlamenta stupiti na snagu, zavisi od predsednika Janukoviča.

Što se tiče situacije na ulicama Kijeva, više hiljada demonstranata nalazi se na Trgu nezavisnosti.

Kako je napisao jedan tviteraš, ovako je jutros izgledao Trg nezavisnosti, ali ne zadugo:

Građani volonteri do protestnog kampa demonstrantima donose hranu.

17:14 - Olesjia Žukovskaja, medicinska sestra koja je podigla svet na noge nakon što je tvitnula "ja umirem", kada je pogođena na protestima u Kijevu, ponovo se oglasila. "Živa sam! Hvala svima koji su se molili i brinuli o meni", napisala je devojka na tviteru
14:37 - Papa i kardinali pozivaju na prekid nasilja: Papa Franja i kardinali iz celog sveta okupljeni danas u Vatikanu uputili su poziv da se prekine svako nasilje u Ukrajini, preneo je portparol Vatikana.
12:22 - Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič popustio je pred zahtevima opozicije, objavivši da će raspisati vanredne predsedničke izbore.
11:35 - Danas potpisivanje privremenog sporazuma: Evropske delegacije koje pregovaraju o izlasku iz ukrajinske krize očekuju da će danas u Kijevu biti potpisan "privremeni" sporazum, saznaje se iz evropskih diplomatskih izvora.
11:16 - Osuda Rasmusena: Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen osudio je danas "krvoproliće" u Ukrajini i pozvao vojsku Ukrajine da se ne meša u krizu.
11:00 - Da li će demonstranti prihvatiti eventualni dogovor? U Poljskoj vlada velika bojazan da li će i demonstranti na ulicama Kijeva prihvatiti eventualni dogovor predsednika Janukoviča i ukrajinske opozicije dogovoren uz posredovanje šefova diplomatija Nemačke, Francuske i Poljske.
10:32 - Novo nasilje? Demonstranti pucaju na policajca. Nema izveštaja da li je neko povređen. Oni pokušavaju da se probiju do parlamenta, naveo je Sergej Burlakov, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, a prenosi Interfaks.
09:41 - Protest podrške u Tel Avivu: Ispred Ukrajinske ambasade u Tel Avivu održan je protest podrške demonstrantima u Kijevu.
09:33 - Ukrajina će bankrotirati ako nastavi ovako: Agencija "Standard end Purs" jutros je snizila kreditni rejting Ukrajine na CCC zbog političke krize koja je, kako je rečeno, ugrozila sposobnost države da otplaćuje dugove i dovela u neizvesnost isplatu pomoći koju je obećala Rusija. 
09:20 - Pregovori uspeli ili još traju? Iako je Ukrajinsko predsedništvo saopštilo da je postignut dogovor sa opozicijom i predstavnicima EU, neki novinari javljaju da se pregovori jutros nastavljaju i da ništa nije gotovo. Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke na Tviteru saopštilo da su pregovarači napravili pauzu i da će "razgovori biti nastavljeni kasnije".
08:20 - Broj mrtvih između 77 i 101: Prema podacima agencije AP, poginula je najmanje 101 osoba. Zvanično, prema saopštenju Ministarstva zdravstva Ukrajine, do petka ujutru je poginulo 77 osoba, 577 je povređeno, od kojih je 369 zadržano u bolnici.
08:15 - Slabi podrška Janukoviču: Podrška predsedniku Viktoru Janukoviču jenjava nakon vesti da zamenik Generlaštaba Vojske Juri Dumanski podnosi ostavku zbog, kako se navodi, "neslaganja sa politikom uključivanja oružanih snaga u unutrašnje građanske sukobe".

* KRVOPROLIĆE!

* EU: Glavni krivac je Janukovič!

* EU uvodi Ukrajini embargo na oružje, Obama šokiran nasiljem

POVEZANE VESTI

Petak 21.02.2014. 08:30
С тиме су Украјину бацили под ноге, слиједи крвави рат и распад, као у југославији. Будале ништа нису научиле од нас.
Petak 21.02.2014. 09:41
Najveća greška Janukovića je što je uopšte pristao da pregovara sa " opozicijom " i da prima strane zvaničnike " zabrinute " za situaciju u zemlji ! Kod nas su pisali ovaj scenario, a poslije nastavili sa serijama ....!!
Petak 21.02.2014. 09:24
Za bolju budućnost Ukrajine: 1. Učlanjenje u Evropsku Uniju 2. Učlanjenje u NATO 3. Rušenje svih ruskih baza u Ukrajini 4. Instaliranje američkih baza u Ukrajini 5. Instaliranje američkog raketnog štita u Ukrajini. 6. Stacioniranje najmanje 30 000 američkih vojnika u Ukrajini Slava Ukrajini!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online