Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Četvrtak 27.02.2014.
20:38 >> 22:23h
Beta A

Keri: Dobio sam garanciju od Rusije

Američki državni sekretar Džon Keri kaže da je dobio uveravanja Rusije da će poštovati suverenitet Ukrajine i da vojne vežbe u blizini njenih granica nisu uvod u vojnu intervenciju u toj zemlji. SAD su takođe ocenile da se smenjeni predsednik Ukrajine Viktor Janukovič "odrekao svojih ovlašćenja" kao šef države.

SAD ocenile da se smenjeni predsednik Ukrajine Viktor Janukovič "odrekao svojih ovlašćenja" kao šef države
 

Keri je rekao da mu je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov preneo da su velike vojne vežbe u blizini Ukrajine, u kojima učestvuje oko 150.000 pripadnika kopenene vojske, avijacije i mornarica, bile ranije planirane i da nikako nisu povezane s krizom u toj zemlji.

Na konferenciji za novinare u Vašingtonu s nemačkim ministrom spoljnih poslova Frank-Valterom Štajnmajerom, Keri je još rekao da će nastaviti da prati akcije Rusije kako bi se uverio da ona poštuje svoju reč.

"Svi moraju da se uzdrže i da izbegavaju provokacije", rekao je američki državni sekretar. On je dodao da SAD podržavaju odluku ukrajinskog parlamenta o izboru prelazne vlade koja će voditi zemlju do opštih izbora u maju.

U saopštenju izdatom pre konferencije za novinare u Vašingtonu, Štajnmajer je naveo da nova ukrajinska vlada mora da "pokaže da je vlada svih Ukrajinaca i da radi s međunarodnim institucijama i sa svojim susedima kako bi zemlja bila finansijski stabilizovana".

"Istok i Zapad ne smeju da se svađaju oko budućnosti Ukrajine", istakao je nemački ministar.

Janukovič se odrekao ovlašćenja

SAD su danas pozdravile napore ukrajinskog parlamenta da stabilizuje zemlje i ocenile da se smenjeni predsednik Ukrajine Viktor Janukovič "odrekao svojih ovlašćenja" kao šef države.

Portparol Bele kuće Džej Karni izjavio je da je Janukovič ostavio "prazninu" koju ukrajinski zakonodavci nastoje da popune.

Ranije je u Moskvi saopšteno da se Janukovič nalazi u jednom sanatorijumu u blizini glavnog grada Rusije i da sebe i dalje smatra predsednikom Ukrajine (uz napomenu da ga štite Rusi).

Karni je rekao da SAD očekuju da prelazna vlada obezbedi sigurnost i građanska prava svih građana Ukrajine, uključujući i ruske manjine.

Češka ne priznaje više legitimitet Janukoviča

 

Češka ne priznaje više  legitimitet Viktora Janukoviča kao predsednika Ukrajine, saopštio je šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek.

"Ono što se u Ukrajini desilo jeste gaženje elementarnih principa. Češka ne priznaje Viktora Janukoviča kao legitimnog predstavnika Ukrajine i potpuno razume zašto ga je parlament smenio", kazao je Zaoralek češkim novinarima tokom leta za Kijev.

 

"Kažemo glasno da priznajemo legitimitet ukrajinskog parlamenta i ozbiljno prihvatamo njegove odluke", kazao je Zaoralek i dodao da će se verovatno ministri inostranih poslova V4 u misiji koja je tesno koordinirana sa Briselom umesto u Donjeck kako je planirano, sutra uputiti na Krim.

 

"Stalo nam je do teritorijalne celovitosti Ukrajine, a Krim je sada najrizičnije mesto. Još pre poletanja samo o tome razgovarao sa Miroslavom Lajčakom. U Donjecku je mir, a u Simferopolju je stanje burno", kazao je Zaoralek.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.02.2014. 21:18
Sad se svi pravimo ludi..nikog od njih ne zanima to sto je Janukovic sa psima sklopio i potpisao dogovor koji su te nakaze pogazile i pre nego sto se mastilo na njemu osusilo.Tako su slagali i onog gorbacova da se nato nece siriti na istok ako dopusti ujedinjenje nemacke pa je uradio sto je uradio.Oni Putina mrze upravo zbog toga sto je mnogo pametniji od svih njih i sto ne mogu da ga prevare...da je pijanica i glupson kao gorbacov i jelcinj,u nebesa bi ga dizali....
Četvrtak 27.02.2014. 20:52
Sve što zemlja vjekovima stvori, oganj može za dan da sagori, siledžije svjetske, neka dobro znaju, sotonska kultura ide svome kraju, na ovo dugo čekati se neće, slobodno je možete baciti u smeće, ne brinite, vatre dosta ima, ima, ima može doteć svima.
Četvrtak 27.02.2014. 21:36
Nije Jeljcin bio alkoholičar već židov. Samo je nastavio rad Treće internacionale na slabljenju Rusije. Na njihovu žalost Putin je novi Staljin. Kriza u Ukrajini će samo otkriti svu nemoć Zapada - i vojnu i ekonomsku. Kada euforija padne i nastupi glad vratiće se ukrajinci Rusiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online