Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 28.02.2014.
14:36 >> 22:16h
Beta A

Živ je: Nisam svrgnut, fašisti me ruše!

Smenjeni predsednik Ukrajine Viktor Janukovič izjavio je danas u Rostovu na Donu da namerava da "produži borbu za budućnost Ukrajine protiv onih koji strahom i terorom nameravaju da osedlaju Ukrajinu".

Niko me nije zbacio sa vlasti: Viktor Janukovič
 

Na konferenciji za novinare, Janukovič je rekao da "niko nije njega zbacio sa vlasti", već da je bio prinuđen da napusti Ukrajinu, jer je postojala opasnost za njegov život".

On je rekao da vlast u Ukrajini pokušavaju da zauzmu "fašisti" koji predstavljaju manjinu u Ukrajini, i dodao da se zalaže za realizaciju sporazuma između njega i opozicije od 21. februara. Janukovič izjavio je da neće tražiti vojnu pomoć Rusije za rešavanje situacije u Ukrajini.

"Krim treba da ostane u sastavu Ukrajine, uz široku autonomiju. Bilo koja vojna dejstva su nedopustiva, nemam nameru da tražim vojnu podršku", istakao je Janukovič, dodavši da Ukrajina "treba da ostane jedinstvena i nedeljiva" i pozvao da se "izbegne krvoproliće".

Manjina na ulicama Kijeva trenutno je pobedila...

Pročitajte još:

* VIDEO: Kamere snimile bekstvo Janukoviča!

* Svrgavanje Janukoviča - novi "Hladni rat"?

* Dokument: Janukovič spremao pokolj?

Na ponovoljena pitanja novinara na koji način planira da utiče na situaciju u Ukrajini, kada nema osnovne poluge vlasti, i kad su mu čak okrenuli leđa i kolege iz Partije regiona, Janukovič je dogovarao neodređeno, ponavljajući da je legitimni predsednik.

Upitan da li ga predsednik Rusije Vladimir Putin takođe smatra legitimnim predsednikom, on nije odgovorio direktno. Naveo je da se otkada je došao u Rusiju nije sreo sa njim, već samo razgovarao telefonom. "Kada Vladimir Putin bude imao vremena da se sretnemo, razumeću njegov odnos", kazao je Janukovič.

Janukovič izgubio legitimitet

SAD saopštile su da svrgnuti ukrajinski predasednik Viktor Janukovič više nema nikakav legitimitet da vodi zemlju.
"Mislimo da je Janukovič izgubio svaki legitimitet zato što nije izvršio svoje dužnosti. Napustio je Ukrajinu", rekla je portparolka Stejt departmenta Dženifer Psaki.
 

Kazao je da je "začuđen" zbog "uzdržnog" odnosa Rusije i Putina u odnosu na događaje u Ukrajini. "Rusija ne može da stoji po strani, bez učešća u sudbini Ukrajine koja joj je sused, i treba da iskoristi sve mogućnosti da spreci haos, teror, koji danas postoji u Ukrajini", dodao je.

Janukovič je kritikovao EU zbog podrške "radikalima" i neinsistiranja na realizaciji sporazuma sa opozicijom od 21. februara, rekavši da je "prevaren" potpisivanjem tog sporazuma. Obraćajući se, kako je rekao, narodu Ukrajine, Janukovič je tražio
"oproštaj od onih koji su stradali i koji stradaju" i obećao da će "činiti sve što može do kraja života".

Na pitanje čega se stidi, smenjeni ukrajinski predsednik je odgovorio: "Stidim se, hoću da se izvinim veteranima, ukrajinskom narodu za to što se desilo. Nisam imao dovoljno snage da održim stabilnost i sprečim haos".

POVEZANE VESTI

Petak 28.02.2014. 15:41
Tačno! Radi se zaista o fašistima. Fotografija koja je obišla samo neke necenzurisane medije u svijetu, vidi se ogrmna slika Hitlera u Kijevu prošle nedjelje s natpisom "Hitler oslobodioc!" Osim toga, među ovima protiv Janukoviča je i onaj što je fanatik teški i predstavnik ekstremista desničarskih u Ukrajini. Juče ga vidjeh kako je histerisao za govornicom, a pored njega čika Kličko (prezime od spoja riječi "kliči" i "potrčko" = kličko).
Petak 28.02.2014. 14:57
Ovoga su zapadnjaci izradili . Nije mo ga zao, jer su mu vaznije bile pare u zapadnim bankama od sudbine zemlje .
Petak 28.02.2014. 15:17
Samo da kažem: Neka svi krivci ispaštaju krivicu i neka im je laka crna zemlja!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online