Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 09.03.2014.
17:52
b92.net A

VIDEO: Reportaža o "četnicima" na Krimu

Ukrajinskom krizom se sa lica mesta bavi i kontroverzni magazin "Vajs", koji u petom delu svoje video reportaže donosi priču o srpskim dobrovoljcima na Krimu.

Uvek uz braću Ruse: Bratislav Živković na kontrolnom punktu na Krimu
 

Reporter "Vajsa" Simon Ostrovski razgovarao je sa članovima "četničkog odreda", koji se pre nekoliko dana pridružio proruskim snagama na Krimu.

"Srbi i Rusi su se uvek ispomagali kroz vekove. Rusi su uvek dolazili kao dobrovoljci u srpske ratove i kada je nama bilo teško, i mi smo njima dolazili da pomognemo. Tako i sada", rekao je Bratislav Živković.

Pročitajte još:

* Srbi i Rusi braća kad je najteže

* "Srpski dobrovoljci na Krimu nebitni"

* Srbin u Ukrajini: Došao sam da pomognem pravoslavnoj braći

Novinar "Vajsa" pratio je grupu srpskih ratnih veterana na nekoliko lokacija i obavio je tri kratka razgovora sa njima - o razlozima dolaska, ciljevima, ali i o samom pokretu kom pripadaju.

"Došli smo da podržimo referendum i podelimo naša iskustva koja smo imali na barikadama na Kosovu i Metohijii u sličnim situacijama. Naš osnovni cilj da ne bude rata i zle krvi i da ne potpadnu pod laži Amerike i EU da će im biti bolje ako se pobiju između sebe", rekao je Živković.

Govoreći o oznakama koje nose na uniformi on je rekao da "lobanja nije ekstremistički znak ili znak nečeg lošeg, već znak žrtve". Živković je sa kontrolnog punkta Belbek, glavnog između Simferopolja i Sevastopolja rekao da će njegova grupa ostati do održavanja referenduma, kojim bi trebalo da se potvrdi odluka vlasti u Krimu da se pripoji Rusiji.

"Ostajemo do referenduma i duže ako je neophodno. Ako bude duže, organizovaćemo da dođe i nova grupa", rekao je on. Reporter Ostrovski je za svoj susret sa ovim ljudima na kontrolnom puktu rekao da je u pitanju "najčudnija stvar na svetu".

"Gomila srpskih veterana stoji na kontrolnom punktu na Krimu. To je nešto što stvarno ne biste mogli samo da izmislite", navodi on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.03.2014. 18:00
Pa sta je cudnije od toga da na kontrolnom punktu stoji srpski dobrovoljac od recimo americko germanskog spijuna koji nije dosao da pomogne narodu nego da ga razjedini i unisti tako da bi sa njime lakse vladao,Onima koji ne vjeruju ..dokaz je bivsa YU..Niko na tome prostoru nije toliko jak da bi mogao biti samostalan osim Srbije ..Kada su Ameri i schwabe toliki prijatelji rvata sto im ne pripoje Hercegovinu,,Pametnom dovoljno a budali mos pricat milion godina nece shvatiti,,Fino covjek kaze dosao je posredovati izmedju brace,,A ko ima vece pravo na to posredovanje osim treceg brata.Zapadnjaci sigurno ni po cemu nisu slavenskim narodima braca nego kako se vidi kroz istoriju veliki neprijatelj
Nedelja 09.03.2014. 18:20
nije Srbija slepo crevo...negodebelo crevo iz kojeg su ispali npr. America, Velika Amerika. Sale011, Nato i slicni....
Nedelja 09.03.2014. 19:21
СЛОБОДА ИЛИ СМРТ !!! А што се тиче дугачких брада наших добровољаца,они ће их обријати кад наша земља опет буде слободна !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online