Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 08.04.2014.
00:10 >> 09:17h
Srna, Beta A

Ukrajino, nemoj slučajno da pribegavaš sili!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je ukrajinskom ministru spoljnih poslova Andreju Deščici da Kijev ne sme da upotrebi silu protiv proruskih demonstranata u jugoistočnoj Ukrajini.

Kijev ne sme da upotrebi silu: Sergej Lavrov
 

"Ruska strana ističe potrebu poštovanja aspiracija stanovnika jugoistočne Ukrajine i neprihvatljivost upotrebe sile protiv demonstranata koji iznose legalne zahteve zaštite njihovog jezika, kulture i društveno-ekonomskih prava", rekao je Lavrov u saopštenju.

Lavrov je rekao da Rusija nastavlja da ulaže napore u sprečavanju "labave" interpretacije međunarodnog prava, jednostranih sankcija zaobilaženjem Saveta bezbednosti UN i dvostrukih standarda.

 
Ukrajinski policajci, dok su još smeli da sprovode red u svojoj zemlji (Foto: Arhiva)

Pročitajte još:

Proglašena Nezavisna republika Donjeck

Istok Ukrajine: Sukob sa policijom, narod traži referendum

Ukrajina sprečila napad na Lugansk

Prema rečima Lavrova, jednostrani potezi kojima se zaobilazi Savet bezbednosti UN potkopavaju globalnu solidarnost.

"Zadatak svetske zajednice jeste da ulaže napore u borbi protiv istinskih pretnji", rekao je Lavrov, prenose ruski mediji.

Keri i Lavrov o sastanku SAD, Rusije, EU i Ukrajine

Šefovi američke i ruske diplomatije Džon Keri i Sergej Lavrov razgovarali su o održavanju sastanka SAD, Rusije, EU i Ukrajine u cilju rešavanja ukrajinske krize, saopštio je Stejt department. Susret će se održati u narednih deset dana, a tačan datum i program sastanka tek treba da budu definisani. Keri je Lavrovu rekao da "izgleda da protesti na istoku Ukrajine nisu niz spontanih događaja", već "više izgledaju kao pažljivo orkestrirana kampanja, uz rusku podršku".

“Ne gomilajte snage na jugoistoku“

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je u utorak vlasti u Kijevu da prestanu sa gomilanjem vojnih snaga, zaduženih za gušenje antivladinih protesta na jugoistoku Ukrajine.


"Pozivamo na hitnu obustavu vojnih manevra, koji mogu dovesti do izbijanja građanskog rata", navodi se u saopštenju.


Vršilac dužnosti ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov rekao je da je pokrenuta "antiteroristička operacija" u Harkovu i da je uhapšeno sedamdesetak "separatista" zbog upada u zgradu regionalne administracije.


Avakov navodi da su uhapšeni osumnjičeni za "nelegalne aktivnosti povezane sa separatizmom, organizovanjem masovnih nereda, nanošenja štete ljudskom zdravlju" i kršenje drugih zakona.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.04.2014. 00:41
Ideeemo, udri Putine, do Berlina se ne zaustavljaj!
Utorak 08.04.2014. 03:04
Pa znaju da ne mogu to da dobiju,ja nzm sta im je uopste to trebalo, tako treba i ova nasa zemlja da se zapita sta nama treba EU kada nas vise od polovine clanica ne voli zato sto smo pravoslavci a 1999 su dokazali koliko nas zele.Jbg i mi moramo kao proruski demonstranti da lepo uklonimo prozapadnjacku (govnarsku) vlast iz nase zemlje.
Utorak 08.04.2014. 09:41
Рат и само рат широм света.Народи Европе и света морају коначно да свате да је једини,буквално једини циљ САД и њених сателита несметано контрола ресурса и тржишта,и ништа више. Демократија им је само оружје да остваре тај свој циљ.Нажалост,и ЕУ је само истурено одељење те политике од које ће и она имати само штету.Зашто су изазвали мајдан,и на суров начин оборили легално и легитимно руководство, а сада им сметају последице !?! Стварају стравичну медијску буку свега.И оно што је непобитна истина :Највећу цену ће платити већ довољно напаћен народ Украјине . Лавров на леп начин упозорава да не дође до већег рата али западу се то не свиђа .... Русија жели да победи ПРАВДА
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online