Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 25.04.2014.
15:43
Beta A

“Zapad želi da kontroliše Ukrajinu iz svojih političkih ambicija“

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov optužio je u petak u Moskvi zapadne zemlje da žele da kontrolišu Ukrajinu.

Američka propagnada ima za cilj omalovažavanje Rusije: Sergej Lavrov
 

"Zapad želi, i tako je sve počelo, da preuzme kontrolu nad Ukrajinom iz svojih političkih ambicija, a ne radi interesa ukrajinskog naroda", kazao je Lavrov.

Povodom optužbi da Moskva ne sprovodi dogovor iz Ženeve o smirivanju ukrajinske krize, on je rekao da će proruski demonstranti na jugoistoku Ukrajine odložiti oružje i napustiti okupirane uprave, samo ukoliko ukrajinska vlada isprazni protestni kamp u centru u Kijeva.

Lavrov je rekao da "američka propaganda" ima za cilj omalovažavanje Rusije i onih koji protestuju zbog nezakonitih poteza kijevskih vlasti.

Američki državni sekretar Džon Keri optužio je juče rusku tv mrežu RT, koju finansira Kremlj, da "promoviše fantaziju predsednika (Vladimira) Putina o tome šta se događa na terenu".

Lavrov je oštro kritikovao tu izjavu, braneći RT kao "ozbiljnog" konkurenta američkom CNN-u i britanskom BBC-ju i nazivajući Kerijev ton "neprihvatljivim".

Pročitajte još:

Lavrov oštro kritikuje hajku Zapada na Rusiju

* "Ukrajina je samo pion Amerike"

* "Kijev ne želi da kontroliše ekstremiste"

* "Uzvratićemo na svaki napad na Ruse"

POVEZANE VESTI

Petak 25.04.2014. 15:53
Krvolocno-moralno bez-Hriscanski zapad je osudjen na sopstvenu smrt koja brzo munjevito dolazi, njima "moralno-bezvrednim bicima ne-ljudskog karaktera i osobina je samo stalo do " osvajanja svega sta se lako ne porobljava i ucenjiva" zapadno-nacisticka grupa mora pod hitno da se ugasi jel preti svetskom miru i smeta Bogu..............Svet bi drugacije i lepse disao bez tih ukrstenih polu-stvorenja kojema je djavo bliski rodjak i caca...........smrt demonima i dusima koji vladaju nacistickim-vodjama i koji svadjaju narode i rugaju se izvorno-pravilnom coveku.............
Petak 25.04.2014. 16:58
Ma, ovaj Ker je klasični neobrazovani i bahati siledžija. Kako mu je pismeno i sa dignitetom odgovorio Lavrov. Gospodin. Amerikancima još ne dolazi do pameti da neko može da im se suprotstavi i da njihove laži, otvorene i bezočne ne prolaze. Svi znaju da lažu ali malo ko smije to da im kaže. Otvoreno laže i Obama. Smije mu se cio svijet ali to njega izgleda ne sjekira. Kakvi su to ljudi, šta im je to u glavi, koliko đona imaju na obrazu, kakav je to karakter divljeg vepra koji im se zapatio u mozgovima, koje to vrijednosti nameću drugima da bi ih kasnije silom opljačkali. Jednom riječju tirjani.
Petak 25.04.2014. 16:00
Ameri su uvek znali da bez mnogo zrtava, zavade dva oka u glavi, naprave manji ili veci bratoubilacki rat, deluju sa strane i uzmu sta im treba. Ovaj put nista nece biti kao ranije. Nista. Oni su toga svesni, a i nisu. Dugo su bili najjaci. Mozda su i sada najjaci, ali onaj ko se brani, ima prednosti, narocito kada ga saterate u cosak. A to je najopasnije ne samo za Evropu, nego i za ceo svet. Nije nevazno: Rusi nisu sami. Oni su se osvestili 120% posle bombardovanja Srbije i imali su dovoljno vremena za sve vidove odbrane i taktike, najboljeg naoruzanja i... ratnickog srca kada je to neophodno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online