Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Sreda 04.06.2014.
08:26
Srna A

NATO daje rešenje za ukrajinsku krizu: Pojačaćemo odbranu

Ministri odbrane zemalja članica NATO saglasili su se da, kao znak odgovora na ukrajinsku krizu, pojačaju odbrambene kapacitete na istočnim granicama.

Malo im izgleda bilo krvi...
 

"Pojačaćemo vazdušne i pomorske patrole, od Baltičkog do Crnog mora", izjavio je novinarima generalni sekretar Anders fog Rasmusen, nakon prvog dana ministarskog savjeta u Briselu.

Rasmusen je rekao da se spremaju i dugoročnije mere kako bi bio podignut nivo borbene gotovosti NATO podigao širom država Alijanse.

"Pravimo akcioni plan za dugoročno podizanje kapaciteta kroz pojačane vežbovne i obaveštajne aktivnosti", rekao je generalni sekretar Alijanse.

* NATO: Političko rešenje za Ukrajinu ako se Rusi povuku

* Rusija udara kontru NATO paktu

* Obama: Ne želimo da pretimo Rusiji, ali...

On je zahvalio predsedniku Baraku Obami koji je obećao članicama NATO milijardu dolara za jačanje borbene gotovosti.

"To je važan doprinos i znak snage evroatlantske veze", poručio je Rasmusen i dodao da je na sastanku postignut i dogovor da NATO pomogne Ukrajini da reformiše i unapredi svoje odbrambene snage.

Rasmusen je istakao da NATO ne ulazi u novi hladni rat sa Rusijom i objasnio da je hladni rat bio ideološka borba između dva velika međunarodna bloka.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.06.2014. 08:36
Rusija ce kad tad morati da prihvati igru, a onda da ide do kraja. Neka nova Jalta...... NATO su obicne pic....ine. Nikakvi vojnici, samo teretana i lepa uniforma. Srcanosti niti mozga nemaju. Jedino sta vredi su placenici, a oni imadu cenu. Mogli bi da menjaju strane kad zagusti, i to za paru. Nece da ginu bezveze, ako nema potrebe.
Sreda 04.06.2014. 09:27
nemoj da se igraju da im ne ''svirne''duž granice još jedan SU-24 i rastera nato kokoške kontejnerom,kao i prethodno njihove hrabre kolege sa Donald Kuka
Sreda 04.06.2014. 09:41
Ovoj mucenici je NATO oduzeo zivot. I onoj pored nje i milionima prije njih i najvjerovatnije NATO ce ubiti jos milione ljudi prije nego sto neko unisti zlo koje se zove NATO. Bez NATO uplitanja u Ukrajinske unutarnje odnose u Ukrajini bi bio mir. ova zena bi vjerovatno provodila popodne sa svojom porodicom, isla u trgovina ili radila sve one stvari koje svi mi radimo danas. Njen jedini grijeh je sto je rodjena u zemlji koju je NATO odredio za svoju slijedecu zrtvu. Dok postoji NATO na svijetu nece biti mira i ovakvih slika ce biti sve vise i vise.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online