Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 18.07.2014.
18:30
Beta A

SAD: Rusi možda pomogli obaranje aviona

Američka ambasadorka pri UN Samanta Pauer izjavila je danas da SAD veruju da je malezijski avion na istoku Ukrajine oboren raketom zemlja-vazduh s teritorije koju kontrolišu proruski separatisti i da ne isključuju mogućnost da je Rusija pomogla u lansiranju projektila.

Deo olupine srušenog aviona
 

Ambasadorka Pauer rekla je na sednici Saveta bezbednosti UN da SAD veruju da je raketa "SA-11" ispaljena iz oblasti pod kontrolom proruskih separatsta koji su se prethodno hvalili da su nabavili te rakete.

SAD ne mogu isklučiti pomoć Rusije u lansiranju raketa kojima je oboren malezijski avion s 298 ljudi, dodala je ona, navodeći da je Rusija obezbedila te rakete kao i drugo teško oružje separatsitima.

"Ako zaista separatisti koje podržava Rusija stoje iza tog napada na civilni avion, onda oni i njihovi podržavaoci imaju dobar razlog da skrivaju dokaza svog zločina", rekla je Pauerova i dodala da je zato "izuzetno važno da se istaga hitno sprovede".

Savet bezbednosti UN pozvao je prethodno na "potpunu, temeljnu i nezavisnu međunarodnu istragu".

Upiranju prsta u Rusiju danas se pridružio i australijski premijer Toni Abot, koji je poslao direktno upozorenje Rusiji da će je izolovati cela međunarodna zajednica ako odbije da prihvati barem deo odgovornosti za obaranje aviona MH17 i ako ne omogući potpuno transparentnu međunarodnu istragu tragedije.

"Naglašavam, ovo nije nesreća, ovo je zločin, i zločinci se ne smeju izvući nekažnjeno", rekao je Abot.

Australijsku vladu razljutio je ruski ambasador Vladimir Morozov, koji im je saopštio da su avion rušile ukrajinske snage.

"Moram vam reći da je prvi odgovor ruskog ambasadora bio okriviti Ukrajinu. Ovo je vrlo, vrlo neprihvatljivo... Znamo da postoje problemi u Ukrajini, i takođe znamo ko je odgovoran za te probleme, i ideja da Rusija može nekako da tvrdi da ništa od ovoga nema nikakve veze s njima jer se dogodilo u ukrajinskom vazdušnom prostoru nikako ne pije vodu", rekao je Abot.

POVEZANE VESTI

Petak 18.07.2014. 18:37
Американци ко је запалио зграду у Одеси у којој су погинула 120 Руса ??? Да се ви амери нисте мешали у Украјини сада неби био рат и неби гинуо невин народ.Ви сте све злочине у свету наместили.Ви сте злочинци и нико други.Смислили сте злочин у Сребрници и Дубровнику.Оптужили сте Асада за хемијско оружје.Оптужили сте Хусеина за атомско оружје а доказано је да ништа није тачно што сте изговорили. САД су лажови над лажовима и лопови над лоповима.
Petak 18.07.2014. 18:34
Amerikanci su najveci uzrok svih problema u Ukrajini pa se shodno tome uporno oglasavaju. Jos se ne zna ni sta je u crnim kutijama, nisu uradjene analize na terenu ali oni vec znaju ko je kriv i ko ima rakete. Dokazi prvo pa posle dizite dreku
Petak 18.07.2014. 18:36
""Ako zaista separatisti koje podržava Rusija stoje iza tog napada na civilni avion, onda oni i njihovi podržavaoci imaju dobar razlog da skrivaju dokaza svog zločina", " ? - што уопште "не значи" да фашисти из Кијева, које подржава америка и "нато" немају разлог за то ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online