Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 27.08.2014.
11:10
Srna A

Rusi ojačavaju avio bazu u Belorusiji?

Ruska avionska baza će do 2015. godine biti razmeštena na aerodoromu Baranoviči u Belorusiji. Kako smatraju vojni stručnjaci, ovaj potez predstavlja kontrameru Moskve na najave razmeštanja tzv. Raketnog štita NATO saveza.

Odgovor na širenje NATO snaga na istoku: Jačanje ruske avio baze u Belorusiji
 

Za sada se na aerodromu Baranoviči, na borbenom dežurstvu, rotira "odred" od tri do četiri ruska lovca "Su-30SM3", a od iduće godine tamo će ih ukupno biti 24, što je gotovo celi avio puk.

Tamo će biti razmeštena i sva potrebna infrastruktura: štab, kaponiri za čuvanje borbenih vozila, radari, sistemi za punjenje goriva i vazduha, centar za kontrolu leta, centar za tehničko opsluživanje i remont naoružanja...

Pavel Zolotarjov, general u penziji i zamenik direktora Instituta za SAD i Kanadu Ruske akademije nauka, smatra da je razmeštanje ruskog avio puka prirodna reakcija na širenje NATO-a na istok.

On podseća na najave razmeštanja elemenata američkog sistema PRO u Poljskoj i stvaranje vojne infrastrukture u Poljskoj i baltičkim zemljama, kao i na razmeštanje na aerodromu Zoknjaj dvanaest lovačkih aviona NATO-a, koji se smenjuju na dežurstvu u vazdušnom prostoru Baltika.

Ti avioni mogu biti naoružani američkim nuklearnim gravitacionim bombama "V61". Ukupno 200 takvih bombi je razmešteno u evropskim bazama u pet zemalja: Nemačkoj, Belgiji, Italiji, Holandiji i Velikoj Britaniji.

Zolotarjov smatra da će ruski puk lovačkih aviona na aerodromu Baranoviči biti optimalano sredstvo za pružanje otpora američkom sistemu PRO u Poljskoj.

Razmeštanje ruske vojne baze na aerodromu Baranoviči, osim političkih i vojnih aspekata, ima i čisto praktičnu dimenziju.

Naime, avio luka u beloruskom gradu Baranoviči nalazi se blizu 558. fabrike za remont aviona, u kojoj se servisiraju i lovci "Su-27" i bombarderi "Tu-22" - navode ruski mediji.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.08.2014. 11:39
Ovo ne vodi "dobru", obadve strane su pocele da se maksimalno naoruzavaju (Rusi sigurno opravdano). Sa svim ovim signalima i bezobraznom prvokacijom u Ukrajini koji je zapad poceo na Majdan trgu i uvukao bracu u rat mi lici na pokusaj skore invazije na Rusiju. I to je jako zabrinjavajuce, jer to nije sportsko takmicenje da se navija za jedne ili druge vec bi mi svi mogli snositi dugorocne posledice ovog sukoba kojeg potencira NATO (fasisti).
Sreda 27.08.2014. 13:11
Ova vijest me zabrinula :"Ti avioni mogu biti naoružani američkim nuklearnim gravitacionim bombama "V61". Ukupno 200 takvih bombi je razmešteno u evropskim bazama u pet zemalja: Nemačkoj, Belgiji, Italiji, Holandiji i Velikoj Britaniji." To znaci i blizu mene ih ima,velika je to opasnost bez obzira gdje se nalazi i gdje se planira upotrebiti,Rusi su prevareni kada su prihvatili sporazum o smanjenju nuklearnog naoruzanja,a sada je puna Evropa toga smeca,to treba izbaciti iz Evrope,narod ni nezna sta ima u svojoj blizini,i bez nuklearnog naoruzanja svi su previse naoruzani.Svijet se bori da zabrani kasetne bombe i nagazne mine a ovo sto je najvece zlo su ostavili zato sto je to u posjedu SAD
Sreda 27.08.2014. 15:12
To je bilo predviđeno već davno a i sama Belorusija je tražila takvo što ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online