Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 19.09.2014.
18:16
Beta A

Rusija će obezbediti svoj sajber prostor

Moskva planira uvođenje mera za "obezbeđivanje" interneta u Rusiji od eventualnih sankcija Zapada, ali nema nameru da samu sebe izoluje od svetskog interneta, izjavio je u petak predstavnik Kremlja za štampu, Dmitrij Peskov.

Rusija neće dopustiti da se izoluje od svetskog interneta (Foto: Ilustracija)
 

"Naravno, nema govora o tome da Rusija može biti isključena iz svetskog interneta. Ne pripremamo se za takvu mogućnost, niti je razmatramo", rekao je Peskov.

"Ipak, u poslednje vreme, naši partneri u SAD i EU pokazali su veliku dozu nepredvidivosti. Moramo da budemo spremni za sve mogucnosti", dodao je portparol.

Po analitičarima, Moskva strahuje da bi eventualne buduće sankcije Zapada mogle da imaju uticaja na pristup Rusije internetu.

Ruski list "Vedomosti" je danas objavio da će Vladimir Putin u ponedeljak predsedavati sednicom Saveta bezbednosti koji će razmotriti "obezbeđivanje" ruskog "sajber-prostora".

Peskov je danas potvrdio da vlasti planiraju mere za bezbednost interneta u Rusiji i rekao da će te mere biti "stalno razmatrane, na raznim nivoima i u raznim službama".

"Zna se ko je glavni amdinistrator interneta u svetu. Zbog njegove nepredvidivosti, treba da razmislimo o obezbeđivanju svoje sigurnosti", rekao je poredstavnik Kremlja, aludirajući na SAD.

"Vedomosti" su navele i da kontrola ruskog interneta ne bi bila jednostavna jer je on, za razliku od kineskog, duboko integrisan u svetsku mrežu.

Međutim, stručnjaci pretpostavljaju da ruske vlasti ipak žele da se pripreme za formiranje posebnog, domaćeg interenta, uz kontrolu prometa podataka sa inostranstvom.

Pre nekoliko meseci je zakonom naređeno preduzećima čija je aktivnost povezana s interentom, da sve lične i poslovne podatke drže u Rusiji.

Drugim zakonom je blogerima naređeno da se, kao što moraju i mediji, registruju kod vlasti i da proveravaju instinitost informacija koje prenose.

POVEZANE VESTI

Petak 19.09.2014. 18:17
ИМА ОДГОВОР НА СВЕ СМРДЉИВОМ ЗАПАДУ,ЈЕДАН ЈЕ ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН
Petak 19.09.2014. 18:34
Rusija ima svoj internet globalno problem je samo početak da se građani preregistruju i prebace na Ruske baze procesora a mreža će biti obezbeđena svuda u svetu paralelno sa ovom postojećom mrežom BEZ CENZURE BRŽE I TAČNIJE NOVI RUSKI INTERNET.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online