Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 22.09.2014.
08:42
Alo A

Putin se sprema da isključi internet

U Rusiji se razmatra donošenje novog drakonskog zakona koji bi predsedniku Vladimiru Putinu omogućio da jednim klikom najveću zemlju na svetu isključi sa interneta.

Da se zna ko je glavni: Vladimir Putin

Gašenje svetske globalne mreže u Rusiji bi usledilo u slučaju ozbiljne vojne konfrotacije ili velikih protesta protiv vlade. Putin će danas održati sastanak Saveta za bezbednost na kome će ovo pitanje biti razmatrano.

“Uzimajući u obzir potpunu nepredvidljivost Amerike i Evropske unije, Rusija je spremna da preduzme mere da zaštiti svoju bezbednost. Mi moramo biti spremni na sve zbog naglog pogoršanja odnosa koji su na najnižem nivou još od Hladnog rata”, rekao je Dmitrij Peskov, Putinov portparol, koji je doduše rekao i da Rusija nema nameru da sebe izoluje od svetskog interneta.

Na sastanku Saveta za bezbednost biće razmatrano koje sve korake vlast može da preduzme da bi se Rusija isključila sa interneta u slučaju vanrednih situacija.

- Cilj je da se ojača ruski suverenitet u sajberprostoru. Jedan od predloga jeste da se pod državnu kontrolu stavi domen "ru", objavio je dnevnik "Vedomosti". U slučaju vanrednih okolnosti građani bi mogli da posećuju samo domaće sajtove, a ne zapadne koji se smatraju subverzivnim.


Većina medija u Rusiji je pod kontorlom Kremlja, ali za razliku od Kine, gde se protok informacija preko interneta lako kontoliše, u Rusiji je internet daleko pristupačniji. Ideja o stavljanu interneta pod kontrolu dolazi u trenutku kada je Rusija često na meti kritika zapadnih zemalja zbog situacije u Ukrajini, koju ruski mediji opisiju kao "herojsku borbu protiv fašizma u Kijevu".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.09.2014. 09:51
Putin je pametan covek. Video je sta su uradili u arapskom svetu gde su pobunjenike organizovali preko drustvenih mreza. Bio je to u stvari eksperiment za Rusiju. Kako ameri retko menjaju metode za koje vide da rade, sigurno je da isto planiraju i sa Rusijom.
Ponedeljak 22.09.2014. 09:27
Ovo mi se bas uopste ne svidja! To bi bio veoma los potez koji bi doveo do zatvaranje simpatija iz cijelog svijeta prema Rusiji,. Ima mnogo drugih metoda za odbranu od Zapadnog propagandnog sistema - jedino ako nije neka informativna patka sa ovom idejom iskljucenja Rusije sa interneta. Mislim da do toga ipak nikada nece doci!
Ponedeljak 22.09.2014. 10:14
"To je greška jer je Rusija daleko jača, a Zapad daleko slabiji, nego što mnogi zamišljaju", napisao je Putinov savetnik za spoljnu politiku, Sergej Karaganov. "Zapad s kojim Rusija sada ima posla, nije onaj samouvereni savez koji se proglasio za pobednika 'Hladnog rata'. To je izgubljeno jato, opsednuto ekonomskom nesigurnošću i gubitkom moralnih uverenja. Amerika i njeni saveznici nekada su imali budućnost u svojim rukama, ali su dopustili da im sklizne kroz prste na početku ovog 'veka Azije'. Njihovo krunsko dostignuće je bila globalizacija - a oni je uništavaju ekonomskim sankcijama koje nedosledno opisuju kao instrumenti samoodbrane
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online