Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 07.02.2015.
17:23
Beta A

Putin: Rusija ne želi rat ni sa kim, već saradnju!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija "nema nameru da bilo s kim ratuje", dan nakon razgovora o rešavanju ukrajinske krize s francuskim predsednikom Fransoaom Olandom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Fonet/AP
Šta su pričali, znaju samo oni...i neće da kažu

- Ni s kim ne želimo da ratujemo. Želimo da sarađujemo sa svima - rekao je Putin, dok je nekoliko sati ranije Oland rekao da je mirovni plan "poslednja prilika da se izbegne rat".

Nikakva informacija o sadržaju jučerašnjih razgovora nije objavljena posle razgovora tri lidera u Kremlju.

Portparol Putina Dmitrij Peskov rekao je razgovora da je "trenutno u toku rad na nacrtu teksta mogućeg zajedničkog dokumenta o primeni sporazuma iz Minska, koji bi uključivao predloge predsednika Ukrajine (Petra Porošenka) i Putina".

- Hvala Bogu, nema rata, ali je sigurno da postoji pokušaj ometanja našeg daljeg razvoja. Postoji pokušaj "zamrzavanja" svetskog poretka s jednim svetskim liderom, koji se ustoličio poslednjih decenija posle raspada Sovjetskog saveza - rekao je Putin.

- Taj lider misli da može sebi sve da priušti, ali drugima ne dozvolja ništa bez njegovog odobrenja i ako nije u njegovom interesu. Takav svetski poredak ne odgovara Rusiji - rekao je Putin i dodao da njegova zemlja "ne može da živi u situaciji polu-okupacije".

Zbog sukoba u istočnoj Ukrajini koji je počeo pre deset meseci i odneo više od 5.300 života, odnosi između Rusije i Zapada su na najgorem nivou od kraja Hladnog rata.

Suprotstavljeni stavovi Alijanse i Rusije

NATO i Rusija nisu izgladile nesporazume u vezi sa krizom u Ukrajini, ali će nastaviti da pregovaraju, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

- Očigledno je da gledamo situaciju u Ukrajini na veoma različite načine - rekao je Stoltenberg novinarima nakon 40-minutnog razgovora sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom o krizi u Ukrajini.

Rekao je da je Lavrovu prenio svoju duboku zabrinutost zbog teške situacije u Ukrajini.

- Lavrov je ponovio neke poznate ruske stavove i to je potvrdilo da mi potpuno različito procenjujemo šta se tamo dogodilo i šta je uzrokovalo sukobe u Ukrajini - rekao je Stoltenberg.

POVEZANE VESTI

Subota 07.02.2015. 17:43
Мудро збори!
Subota 07.02.2015. 21:48
Pa Rusija i nije u ratu nisakim.Šta bu,laznite.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online