Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 07.03.2015.
13:13
Tanjug A

Prorusi ispoštovali dogovor: Mi smo povukli teško naoružanje, Ukrajina nije!

Predstavnici proruskih snaga na istoku Ukrajine saopštili su da su okončali povlačenje teškog naoružanju u skladu sa sporazumom iz Minska od prošlog meseca.

Reuters
Proruske snage: Okončali smo povlačenje teškog naoružanju u skladu sa sporazumom iz Minska

- Danas je poslednji dan povlačenja naoružanja - rekao je Eduard Basurin, jedan od lidera proruskih snaga, novinarima u gradu Snižnje, gde su prikazani raketni bacači 120mm povučeni sa linije fronta, preneo je AFP.

- U potpunosti smo povukli teško naoružanje od linije razgraničenja - rekao je lider samoproglašene Donjecke narodne republike Aleksandar Zaharčenko za novinsku agenciju DAN.

- Ukrajina to još nije učinila - istakao je Zaharčenko, optužujući vladine snage da nisu ispunile svoju obavezu da uklone naoružanje.

Francuska agencija je navela da je šest međunarodnih posmatrača bilo prisutno na licu mesta.

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) saopštila je prethodno da posmatra s opreznim optimizmom povlačenje teškog naoružanja sa fronta u istočnoj Ukrajini, a zamenik šefa posmatračke misije Aleksander Hug ocenio je aktuelnu situaciju "obećavajućim signalom".

Članice trilateralne Kontakt grupe za rešavanje krize u Ukrajini potpisale su 12. februara paket mera za primenu ranijih sporazuma iz Minska.

Prema prvoj tački tog dokumenta postavljen je uslov za hitan i sveobuhvatan prekid vatre, koji je stupio na snagu 15. februara u ponoć po kijevskom vremenu. Druga tačka predviđa povlačenje teškog naoružanja obe strane na lokacije na pođednakom rastojanju od linije razdvajanja, kako bi se stvorila bezbednosna zona najmanje 50 km širine za artiljerijske sisteme kalibra 100mm i više, zona bezbednosti od 70 km širine za višestruke raketne bacače i zona od 140 km širine za višestruke raketne bacače "tornado-s", "uragan" i "smerč" i taktičke raketne sisteme "tačka-U".

POVEZANE VESTI

Subota 07.03.2015. 13:33
Mir u Ukrajini uopšte ne zavisi od Rusa ili prorusa . Mir zavisi i uvek je zavisio od NATO bandita koji i raspaljuju Ukrajince i šalju ih u sigurnu smrt . Za NATO bandite Hitler je bio "dobar čovek"...
Subota 07.03.2015. 15:46
ја би на НАТО убацејо један тешки кит. тај НАТО буши де ни пара неће тако је слободан кад се накро паре уместо да се окрене на срби он и косово продо
Subota 07.03.2015. 13:18
Tesko naoruzanje je povuceno u Rusiju...sta radi Rusija na istoku Ukrajne?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online