Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 12.05.2015.
14:19
Tanjug A

Opozicija optužuje: Putin laže narod, Rusi su se borili u Ukrajini!

Moskva je potrošila više od milijarde dolara za snabdevanje prorusa u istočnoj Ukrajini, gde je poginulo najmanje 220 ruskih vojnika, tvrdi se u izveštaju ruskih opozicionih aktivista, koji predstavlja poslednji projekat ubijenog kritičara Kremlja Borisa Njemcova, prenosi Rojters.

Reuters
Rusija potrošila milijarde dolara za finansiranje prorsa u Ukrajini

Kako prenosi britanska agencija, Njemcov je za sastavljanje izveštaja koristio otvorene izvore informacija i intervjue sa porodicama kako bi osporio argumente Moskve da se ruske trupe ne bore u Ukrajini.

Nakon ubistva Njemcova u centru Moskve u februaru, članovi njegove partije, liberalnog RPR-Parnas i nekoliko opozicionih novinara zajedno su završili izveštaj od 65 stranica.

Portparol Kremlja odbio je da komentariše izveštaj navodeći da nije upoznat sa njim i nije mogao da potvrdi ni da li je ruski predsednik Vladimir Putin pogledao izveštaj.

Neobjavljen rat

Jedan od najbližih saradnika Njemcova Ilja Jašin optužio je Putina da laže ruski narod time što poriče umešanost u rat.

- Rat sa Ukrajinom je neobjavljen rat, podli cinični rat koji predstavlja zločin protiv celokupne ruske nacije. Putina će istorija upamtiti kao predsednika koji je učinio Ruse i Ukrajince neprijateljima - rekao je on na konferenciji za novinare.

Izveštaj, na kojem je Njemcov počeo rad nakon što su ga porodice ubijenih ruskih vojnika u istočnoj Ukrajini zamolile za pomoć, navodi da je najmanje 150 ruskih vojnika ubijeno u borbama u selima oko Ilovaiska i u drugim mestima u regionu tokom leta.

Rođaci poginulih vojnika primili su odšetu u vrednosti od oko 3 miliona rubalja pod uslovom da ne govore javno o njihovoj smrti, navodi se u izveštaju.

Drugi talas nasilja zabeležen je oko grada Debaljceva kada je poginulo najmanje 70 ruskih vojnika, navodi izveštaj naglašavajući da njihovi rođaci nisu dobili nikakvu odštetu.

Ruski "volonteri"

Autori izveštaja istakli su da su ruski vojnici uglavnom primorani da zvanično napuste vojsku pre odlaska na istok Ukrajine, čime je Moskva argumentovala da nema ruskih trupa u Ukrajini već da se radi samo o dobrovoljcima.

Oni su procenili da je Rusija potrošila 53 milijardi rubalja za više od 10 meseci kako bi podržala ruske "volontere" i lokalne pobunjenike kao i da bi obezbedila vojnu opremu.

Izveštaj navodi da su Rusi u borbama protiv kijevskih trupa u istočnoj Ukrajini zaradili oko 90.000 rubalja za mesec dana.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.05.2015. 14:29
Rusi se jesu borili u Ukrajini jer su shvatili da se u Ukrajini brani Rusija i u čemu je problem ? Javila se "opozicija" Rojtersu da to kaže ? Tu opoziciju čine NVO špijuni i novinari koji bi da zatlasaju Rusiju . Da bi to uradili moraju da progutaju Putinov K U R A C ako im on dozvoli . Svakog dana Putin pokazuje državničku mudrost , Ruski karakter i patriotizam a to NATO zliko.ci ne mogu ili neće da shvate
Utorak 12.05.2015. 14:33
Opozicija se u zelji da optuzi i naruzi nemoze odluciti jesu li ruski vojnici bili prisilno u ukraini ili kao placenici. Sta je napisao Njemcov a sta saradnici u dopuni? Jezuitsko~fas/isticki potpis u pozadini ovog pisanija je jasno citak. Na kraju krajeva nebitno je ima li ti istine ili nema. Duznost Rusije i Ruskog naroda je da spreci genocid nad bracom u Ukraini. Legitimna obaveza.
Utorak 12.05.2015. 16:19
Opozicija?Otpad ruskog naroda.Bolje da su izjavili rojtersu koliko se amera bori u Ukrajini usput pa bi onda i lilčili na neku opoziciju.Pa svakom je jasno da se rusi bore u Ukrajini a zarad čijeg je to interesa da se to objavi rojtersu u interesu rusije i naroda koji oni brane od fa,šista sigurno da nije.Istina.Šta je to istina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online