Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 07.06.2015.
04:00
O. Ikodinović - Vesti A

Putin: Samo ludaci veruju u rat Rusije i NATO

"Rusija nije odgovorna za pogoršanje odnosa sa Zapadom i samo delimično reaguje na izazove koji joj se upućuju", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, naglašavajući da samo lud čovek može da zamisli mogućnost rata između Rusije i NATO-a.

Reuters
Odlučan odgovor iz Kremlja: Vladimir Putin

Prema njegovim rečima, Rusija nema nameru da napadne NATO, već oni kojima to odgovara Rusiju koriste kako bi druge zemlje držali u strahu.

- Što se tiče zabrinutosti pojedinih zemalja o mogućim agresivnim akcijama Rusije, mislim da samo lud čovek, i to u snovima, može da zamisli mogućnost da će Rusija iznenada napasti NATO - rekao je Putin u intervjuu za italijanski list "Korijere dela sera", uoči posete Italiji.

On smatra da Amerikanci baš i ne žele zbližavanje Rusije i Evrope, već hoće da zadrže svoje liderstvo u atlantskoj zajednici, a za to im je potrebna spoljna pretnja.

"Krim 2" nemoguć

Putin je naglasio da je nemoguće da se na istoku Ukrajine ponovi "krimski scenario", budući da su građani Krima na referendumu izglasali pripajanje RF. "Krimski scenario ne odražava stav Rusije, već stav naroda koji tamo živi", objasnio je on. Putin dodaje da su sve akcije Rusije imale za cilj "ne cepanje ovog dela ukrajinske teritorije, već da pruže priliku ljudima koji tamo žive da izraze svoje mišljenje o tome kako žele da žive".

Ruski predsednik je kazao da su sve mere koje Moskva preduzima "samo odgovor na pretnje" i da je radi sve što Rusija radi u okvirima kako bi osigurala svoju bezbednost.

- Ili je možda neko očekivao da će Rusiju tek tako, samo razoružati - dodao je on.

Putin je istakao da odnosi Rusije i Zapada treba da se zasnivaju na dugoročnoj osnovi, ali ne na sukobu, već na saradnji. On je takođe izjavio da se Moskva nikada nije odnosila prema Evropi "kao prema ljubavnici", nudila je "ozbiljne odnose", ali su na Starom kontinentu uvek pokušavali da izgrade odnose na materijalnoj osnovi, i to u svoju korist.

Putin je rekao i da je sukob u Ukrajini stvoren namerno, neprofesionalnim akcijama Zapada.

- Ova kriza je namerno stvorena i rezultat je nestručnih radnji naših partnera - rekao je on, dodajući da je situacija u toj zemlji za Rusiju "apsolutno neprihvatljiva".

Ruski predsednik je podsetio i da, za razliku od građana Krima, stanovnici Donjecka i Luganska traže suverenitet jer su odbili da priznaju novu vladu u Kijevu.

- Ako žele da te teritorije ostanu u sastavu Ukrajine, onda tim ljudima tamo treba dokazati da će njihovi životi biti bolji, udobniji i sigurniji u jedinstvenoj državi, kao i da će njihovoj deci moći da pruže bolju budućnost - istakao je Putin.

Međutim, po njegovim rečima, građane Luganska i Donjecka u bolji život u jedinstvenoj Ukrajini je nemoguće ubediti pomoću oružja.

- Ovakve stvari se mogu rešiti samo mirnim putem - naglasio je Putin.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.06.2015. 06:24
Браво брате Путине ви се борите за ПРАВДУ.Очекивано спуштање лопте на земљу.Амери су сконтали,да ће много боље проћи,ако се буду договорили са Русијом,која је поново суперсила.Руско Кинеска коалиција која је економски војно надмоћнија од вампира запада који само сише крв слабим и нејаким државама сада је поломио зубе а можда и много више пошто се полако али сигурно распадају у сваком смислу .Сачувај нас,Боже,од америчке демократске немани.САД су у Украјини урадили оно што хтели.Урадили су две ствари које ће Русе и Русију страшно много коштати : 1 . Завадили су народ,православне Русе и православне Украјинце.Да не говоримо о профашиистичким улијатским Украјинцима.То се не може тако лако и брзо поправити . 2 . Разорили су најразвијенији део Украјине,Домбас и уопште уништили Украјинску економију.Све златне резерве Украјине су преселили себи у САД и то злато Украјина никад више видети неће.Русија ће морати уложити милијарде и милијарде евра у обнови Украјине да је доведе на ниво одрживе економије.Америчка демократија ником није добро донела.Корист има само запад .
Nedelja 07.06.2015. 18:43
Dobro Putko!Svaki dan govoriš jedno te isto-nema rata izmedju Rusije i NATO-a,za sada ima samo prepucavanja.Budi dobar i mudar kao i do sada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online