Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.01.2016.
22:48
sputniknews.com A

"NATO da konačno odredi odnos sa Rusijom"

U Poljskoj su počele pripreme za predstojeći samit NATO-a koji treba da bude održan 8. i 9. jula u Varšavi. Poljske vlasti očekuju da će na susretu biti usvojena deklaracija o kolektivnoj odbrani, prisustvu vojske Alijanse u zemljama istočnog krila NATO-a, kao i da će konačno biti utvrđen status odnosa tog saveza i Rusije.

Tanjug/AP
Prelomni trenuci pred NATO alijansom

- Očekujemo da će odluke varšavskog samita biti veće od običnih dopuna odluka usvojenih u Njuportu. Ako govorimo o povećanju vojnog prisustva NATO-a u zemljama istočnog krila Alijanse, uključujući Poljsku, očekujemo da će određeni pravac biti naznačen već posle susreta ministara odbrane zemalja-članica NATO-a u februaru. Drugo pitanje jeste konačno određivanje odnosa NATO-a i Rusije - rekao je poljski šef nacionalne bezbednosti Pavel Soloh.

On je dodao da je saradnja Alijanse s Moskvom naglo prekinuta posle početka sukoba u Ukrajini, kao i da status tih odnosa ne može da bude vraćen na pređašnji nivo dok se ne reši ukrajinska kriza. 

Prema rečima Soloha, Poljska namerava da održi zasedanje saveta Ukrajina - NATO, na kojem će Kijev dobiti predlog za saradnju sličan onom koji je ranije dobila Gruzija.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.01.2016. 04:37
Rusi peglaju neuspehe i tumace ih po zelji tj. kao "uspehe" . To su oduvek cinili tj. prekrajali istoriju - od pamtiveka . Tako bitku kod Borodina predstavise kao Napoleonovu kapitulaciju tj. Napoleonov Vaterlo koji se , uzgred receno , desio 3 godine kasnije ... Ista prica ponovila se sa Hitlerom . Rusija kao uvek pripisuje iskljucivo sebi pobedu nad fassizmom , a trebalo bi Ameriku ljubbiti u zadnjicu 1000 godina sto Truman nije prosuo nuklearke po Rusiji umesto po Japanu (zbog zakljucenog saveznistva sa Rusijom konferencijom na Jalti) - (ruski naucnici tada nisu ni "culi" za nuklearnu fiziku) , ali sve je to prazna prica iz romana "sta bi bilo kad bi bilo" ... Danas je pitanje vremena kad ce Rusija morati da zaboravi SIBIR kao sto je morala da zaboravi Aljsku , SSSR , Ukrajinu , Gruziju ... Danas se vidi kako nam serviraju GUBBITAK Ukrajine kao "svetski uspeh" i "vojno-politicko savrsenstvo " okupacijom Krima i regije Dombas . Gubbitak ogromne Ukrajine (najveca evropska drzava i bez regiona Dombasa i Krima) predstavljaju kao "uspeh" zbog okupacije njenog proporcijalno minijaturnog regiona Dombas i poluostrva tatarskog Krima . Iza svega se krije dogovor "velikih" :- Rusija MORA izgubbiti ogromnu zitnicu Evrope , Ukrajinu , a za uzvrat dobice (kao uvek kod velikih - "podela plena") specijalne rezervate za izolovane proruse (nepodnosljiv suzivot Ukrajinaca i prorusa - prorusi su za Ukrajinu i Zapad sekundarna sirovina u ljudstvu ) - u regiji Dombas i tatarski Krim ... Sta nam Rusi predskazuju tj. predstavljaju u apokaliptickoj Siriji : - Glorifikaciju ruskog otpada iz vremena SSSR-a tj. "moderno rusko naoruzanje" i unistenje ISIS-a , a mrdnuli nisu sa mrtve tacke u obe opcije . Damaski pasaluk sve je manji i manji (cak je moguca predpostavka da je pao dogovor "velikih" : - Sirija za Sibir ) ... rusofili nista to novo nije , navikli smo mi na vasu dosadnu i emotivnu frustraciju !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online