Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 04.10.2016.
11:31
Sputniknews A

Ceo svet gledao Asanža: Objavićemo sve o američkim izborima

Sajt "Vikiliks" u utorak slavi deseti rođendan, a tim povodom osnivač sajta Džulijan Asanž obratio se putem video linka iz ekvadorske ambasade u Londonu.

Reuters
Uskoro nova dokumenta iz "Vikiliksa"

​- Vikiliks je objavio deset miliona dokumenata u proteklih deset godina. To je deset milijardi reči, u proseku oko tri hiljade dokumenata dnevno - rekao je Asanž.

- Sami dokumenti otkrivaju, ali reakcije vlade i država na ova otkrivanja takođe otkrivaju - dodao je on. ​

On je podvukao da se "Vikiliks" nada da će objaviti dokumenta svake godine u narednih deset nedelja.

Pre američkih izbora - istina

Asanž je obećao da će se objavljivanja nastaviti, čak i ako on bude morao da podnese ostavku.

- "Vikiliks" će objaviti dokumente o američkim izborima pre 8. novembra. Neke od objava će se ticati vlada tri države - istakao je Asanž.

- Dokumenti koje ćemo objaviti uključuju I značajan materijal o ratu, oružju, nafti, Guglu i američkim izborima - rekao je Asanž govoreći preko video-linka iz ekvadorske ambasade.

On je naveo da je bilo mnogo pogrešnih citiranja koji sugerišu da će "Vikiliks" nauditi predsedničkim izborima u SAD.

Ovaj uzbunjivač je rekao da će pokrenuti specijalnu strukturu članstva da bi "Vikiliks" ostao nezavisan.

U uvodnom delu, pre obraćanja osnivača sajta, konferansije je podsetio na najveća otkrića "Vikiliksa" u poslednjih deset godina i preneo čestitke mnogih javnih ličnosti povodom rođendana, među kojima je i čestitka Noama Čomskog u kojoj između ostalog stoji da je "Vikiliks je omogućio ljudima da čuju informancije koje treba znaju".

Podsećamo, u protekle četiri godine Asanž živi u ambasadi Ekvadora u Velikoj Britaniji, gde je sklonio kako bi se izbegao izručenje Švedskoj zbog optužbi seksualnog zlostavljanja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.10.2016. 20:40
Ziv i zdrav bio majci koja te rodila, pametnog, hrabrog i postenog. Zelim Ti puno srece u zivotu....!!!
Četvrtak 06.10.2016. 20:47
Da čovečnost, humanost i osećaj za pravdu nisu izbrisani sa lica zemlje, zahvaljujući medijskoj, propagandnoj i ratnoj doktrini Zapada, dokazali su mladi vojnik armije SAD Bredli Mening i bivši operativac CIA i tehnički operativac Nacionalne bezbednosne agencije NSA. Edvard Snouden. Oni su hrabro, ne misleći na sopstvenu bezbednost, zadali strašan udarac imperiji koja sve više postaje zver i koja se otela kontroli. Američke bezbednosne i informativne agencije, kao i armija Sjedinjenih Država nastoje da svet drže u šaci, koja se polako steže oko vrata običnog čoveka ma kojoj nacionalnosti on ili ona pripadali. Ljudska prava, za koje se gorepomenuti navodno zaklinju da ih štite (ne libeći se pri tome da izvrše invaziju na druge zemlje), krše bez ikakvog srama. Osnovno pravo na život, pravo na slobodu i pravo na slobodno izražavanje mišljenja su ugroženi postupcima pripadnika službi i oružanih snaga SAD koji, gazeći i uništavajući pri tome sve humane vrednosti, jesu upravo oni koji su svet 21. veka pretvorili u kavez u kome će zatočiti sve one pojedince koji slobodno misle i protive se zločinima koje nekažnjeno čine udarne pesnice jednoumlja i zastupnika unipolarnog poretka. Američke obaveštajne i bezbednosne agencije i njene oružane snage, koje uništavaju slobodne zemlje, cinično kreirajući lažni koncept i sliku po kojoj te države navodno krše ljudska prava, zapravo su glavni krivci koji se kriju iza paravana zaštite ljudskih prava, a pri tome ih bez imalo krivice i griže savesti sami krše na najgnusniji način, ub-ijanjem, masakriranjem i prisluškivanjem.
Četvrtak 06.10.2016. 20:48
Srećom, nisu svi ljudi koji pripadaju imperijalnim redovima zombiji ispranih umova koji poslušno i bez trunke savesti čine ono što im je naređeno. To su potvrdila dva mlada čoveka, koji za razliku od većine imperijalnih poslušnika, poseduju samosvest i sposobnost da uvide u šta se savremeni svet pretvorio. To su heroji današnjice koji su dokazali da jednoumlje i indoktrinacija ipak nisu u potpunosti ovladali ljudskim umovima. Postoje, to je sasvim sigurno, i drugi koji su svesni zločina koje najveća imperija danas čini, ali oni nemaju ono što je potrebno da bi bili heroji, njima nedostaje snaga da potisnu svoje strahove. Zato mladog vojnika Bredlija Meninga, koji je neustrašivo Vikiliksu prosledio neverovatnu količinu od 700 000 poverljivih dokumenata, od kojih se neki odnose na stravične zločine koje su nad nedužnim civilima počinili pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Država, i Edvarda Snoudena, bivšeg „špijuna“ američkih bezbednosnih agencija, koji je svetu obznanio njihove paklene namere da planetu bukvalno pretvore u jedno globalno selo u kojem će oni imati zastrašujući monopol i slobodu da prisluškuju i nadgledaju svakog pojedinca, moramo poštovati kao istinske heroje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online