Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 11.02.2014.
07:50
J. L. Petković - Vesti A

Bizarni kosovski proces (2): Opasna šetnja u zatvorskom krugu

Zabrinuti smo za bezbednost i stanja u kojem se nalazi Oliver Ivanović u pritvorskoj jedinici u Prištini. Njegova ljudska prava su ugrožena. On tamo nema slobodu. Ne može ni da se informiše, jer isključivo gleda TV na albanskom jeziku i isto tako dobija isključivo albansku štampu, gde ga u svim vestima i emisijama non-stop prozivaju. U prostoriji u kojoj se nalazi je sa albanskim pritvorenicima. Ne može slobodno da šeta kao svi ostali. Kada oni izlaze da šetaju on je i dalje u pritvoru.

U Građanskoj inicijativi Srbija, demokratija, pravda, zabranuti su za bezbednost Olivera Ivanovića

Upravo zbog njegove bezbednosti tražićemo da se prebaci u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici, priča Ksenija Božović, potpredsednica Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.

- Njemu su ljudska prava ugrožena, a Euleks i celokupna međunarodna zajednica upravo su došli da uspostave mir i red i da zastupaju ljudska prava. Za sve - kaže Božovićeva.


O svedocima koji su ovih dana po albanskim medijima govorili o navodnim zločinima koje je počinio Ivanović, ona odmahuje rukom. Kaže da je sve to posledica želje da se u hapšenjima "napravi balans između srpske i albanske zajednice".

Novi ciljevi

- GI SDP neće odstupati od stavova i ideja koje je Ivanović imao. Maksimalno ćemo se truditi da sprovedemo sve njegove ideje i naš zajednički program. S tim što se redosled naših ciljeva sada promenio. U kampanji su nam ciljevi bili boljitak života građana Kosovske Mitrovice u smislu rešavanja gradskih problema, ali sada smo svesni da moramo da im pre svega obezbedimo sigurnost i bezbednost.

 

Kandidati

Oliver Ivanović je kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice. Najveći protivkandidat mu je Goran Rakić, kandidat GI Srpska, koju podržava Vlada Srbije.
- Očekujemo fer i pošten proces. Apelujem na sve da budu korektni. Ipak, to ne zavisi od nas.


- Počeli su da hapse sitne kriminalce da bi rekli da hapse i Albance, ali neka znaju da hapšenjem Olivera Ivanovića moraju da uhapse Hašima Tačija. On ima iza sebe mnoga dela, pa ako hoće da sprovode međunarodno pravo neka ga uhapse. Puno je zločina nad Srbima za koje niko nije odgovarao. Neka uhapse Tačija jer njega okrivljuje srpska zajednica, pa neka onda on dokaže da je nevin.


Na temu da li je ima i koja bi mogla biti politička pozadina hapšenja Olivera Ivanovića, Ksenija Božović odgovara da se "kockice polako slažu", ali da bi sačekala pre nego što svoje mišljenje iznese u javnost. Dodaje da su članovi GI SDP-a, Ivanovićeva porodica i prijatelji, poznanici, ali i građani Kosovske Mitrovice očekivali više od države Srbije.

Bizarni kosovski proces:

1. Srpska politika iza rešetaka

- Svi gledaju jedino u Vladu Srbije, a povratna informacija je mlaka. Koliko dana pođe, a da se oni ne oglase? A mi redovno obaveštavamo o svemu ministra za Kosovo i Metohiju. On se jeste oglasio, kao i potpredsednik Vlade, ali mi smo očekivali više. Očekivali smo da svaki dan neko iz vlasti spominje da su državljani Srbije pod ovakvim okolnostima završili u prištinskom pritvoru. Podseća da "niko ne spominje ni hapšenje Dragoljuba Delibašića".


- On je služio državu. Bio je komandir policije, imenovan i postavljen od strane Republike Srbije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova. A o njegovom hapšenju oglasili su se samo njegov advokat i Euleks koji ga vezuje za Olivera, iako jedno sa drugim nema veze. Konačno, obojica su građani Srbije i naša država bi trebalo da ponudi garancije da će uvek biti dostupni sudskim organima, kao što je dosad to uvek činila - ističe Ksenija Božović.


Upravo zato porodica Olivera Ivanovića zatražila je od države da da te garancije. Odgovor se čeka.

Sutra - Bizarni kosovski proces (3): Mi smo ošamućen narod

POVEZANE VESTI

Utorak 11.02.2014. 10:40
Istog dana kad su ga uzeli rekao sam vam da ce pravti heroja od njega i da on dobije izbore i sve bude po planu pristine on mora u zatvor i posle ce pobeditit a posle ko pristina daje slobodu i srbi zadovoljnni povratkom Ivanovica... Sve ide prema planu.
Utorak 11.02.2014. 11:53
Море нека му слободно све коске поломе тамо, ништа добро до ђубре за Србију није урадео !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online