Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.12.2017.
00:22
I. Kozarski - Vesti A

Zagrobni život pod lupom (2): Đavolova kuća u Tadžikistanu

Teoretičare Međunarodnog instituta religije s Floride privukao je pasus iz Biblije u kojem je kazano da se grešnici muče u jezeru, gorećim ognjem i sumporom.

NASA
Svet blaženih: Termosfera iznad Irske

- Ako kod Satane obale zapljuskuju jezera od rastopljenog sumpora, onda temperatura tamošnje životne sredine, odnosno pakla, mora da bude odgovarajuća tački na kojoj taj hemijski element kipi. Ako je niža, sumpor će preći u čvrsto stanje, a ako je viša ispariće. Dakle, paklena vrućina je 445 stepeni Celzijusa - rasuđuje istraživač Majk Grinberg.

Prema rečima profesora geologije iz Hamburga Gero Hilmera, ako je u paklu takva temperatura, onda on mora da se nalazi na dubini od 14 kilometara. Jer baš tamo se nalazi sloj planete Zemlje s takvom temperaturom koja pretvara sumpor u tečnost.

Raj iznad Irske

U knjizi proroka Isaije raj se opisuje po sledećem obrascu: "I svetlost Meseca biće kao svetlost Sunca, a svetlo Sunca biće blistavije sedam puta od svetlosti sedam dana."
Ti podaci su bili dovoljni da španski fizičari Horhe Mira Perez i Hose Vinjja opredele temperaturu u raju. Po njihovim izračunavanjima, raj je vrelo mesto - plus 231 stepen Celzijusa. Otud nema reči o rajskoj svežini, ali je kod Satane dva puta vrelije. Osim toga, Perez i Vinjja smatraju da se raj nalazi na oko 200 kilometara iznad površine planete Zemlje, negde iznad Irske.
- Sve ukazuje da se raj nalazi u termosferi, skoro bezvazdušnom prostranstvu gde Sunce zagreva pojedine molekule do ogromnih temperatura. A oko tog sloja istovremeno caruje hladnoća od minus 197 stepeni Celzijusa - objašnjavaju Perez i Vinjja.

A direktor italijanskog Instituta paranormalnih pojava, profesor Đuzepe Skaki, čak ukazuje na mesto gde se pakao nalazi.

- Smatram da se jedno od odeljenja pakla rasprostranilo u planinama Južne Amerike, delimično sigurno u Kordiljerima. O tome svedoče zapisi najmoćnijih sonara, koji su pre nekoliko godina fiksirali u nedru zemlje zvuke stotina ljudi koji stenju - uveren je profesor Skaki.

Druga adresa pakla otkrivena je u Tadžikistanu, na obali reke Vahš. Tamo se uzdiže zagonetni kurgan (humka) od naslaganog okruglog kamenja. Pod kurganom, uveravaju mesni žitelji, skriva se ulaz u podzemno carstvo, gde žive zli duhovi. I baš kroz te dveri u naš svet dospevaju demoni okruženi crnom svetlošću i smradom sumpora.

Sutra - Zagrobni život pod lupom (3): Naftaše zglušili krici grešnika

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online