pixabay.com

Carinici su 26. avgusta kontrolom pošiljaka pristiglih putem različitih kurirskih službi otkrili i sprečili pokušaje zloupotreba tako što su pronašli dve sporne pošiljke u kojima su se nalazile nepoznate tablete u rinfuzi i seme marihuane.

Prvi slučaj je otkriven kontrolom magacina jedne kurirske službe sprovedenom oko podneva, kada su carinici u pošiljci iz Španije pronašli pet ampula sa semenom marihuane, saopšteno je iz Uprave carina.

Pošiljku tešku 200 grama uputilo je pravno lice za primaoca iz Kosova Polja i u njoj se nalazila majica sa natpisom ””Trust your own Linda-seeds””, a u koju je nešto bilo zamotano.

U propratnoj dokumentaciji bilo je navedeno da se u pošiljci nalazi samo promotivna majica čija je vrednost 9,99 evra, ali su carinici otkrili pet ampula u kojima su se nalazile 33 semenke marihuane, kao i dva pakovanja papira za motanje.

Sat kasnije carinici su u magacinu druge kurirske službe otkrili pošiljku punu ovalnih žutih tableta u rinfuzi, iako slanje lekova poštanskim pošiljkama nije dozvoljeno.

U pošiljci teškoj 160 grama, koju je fizičko lice iz Montreala poslalo primaocu iz Beograda, nalazila se plastična kesa sa 200 tableta na kojima je utisnut natpis APO 100/25.

Sadržaj pošiljke je predat pripadnicima policije radi sprovođenja detaljne laboratorijske analize, kao i sadržaj prethodno otkrivene pošiljke u kojoj su otkrivene semenke marihuane, navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here