Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2950
2839
24.12.2014.
Tajkuni više ne vladaju Srbijom

NEMANJA NENADIĆ Transparentnost Srbija

- Slažem se sa tom izjavom premijera i drago mi je da je tako. Vučić je svakako u prilici da proceni ko ima uticaja na način kako se vlada zemljom, bilo da je reč o tajkunima, stranim državama ili drugim akterima, koji ne čine oficijelne političke strukture.

ALEKSANDRA JERKOV Demokratska stranka

- Tu izjavu premijera vidim kao i sve drugo što Vučić izjavljuje, bez ikakve potvrde. On će ostati upamćen u političkoj istoriji Srbije kao neko ko je otvoreno nudio tajkunima da vode javna preduzeća. Srbija nikada nije bila lepše mesto za vladavinu tajkuna kao sada.

Za i protiv
2811
3033
23.12.2014.
Srpska Vlada je kriva zbog zastoja u pregovorima sa EU

BORKO STEFANOVIĆ potpredsednik DS-a

- Vlada Aleksandra Vučića nije ispunila obaveze iz Briselskog sporazuma i zato snosi krivicu zbog toga što nijedno poglavlje u pregovorima sa EU nije otvoreno. Istovremeno, Vlada je podizala nerealna očekivanja u javnosti, a nisu u stanju ni direktora Kancelarije za EU godinu dana da postave.

IGOR MIROVIĆ potpredsednik SNS-a

- Moramo biti strpljivi i voditi računa o našim interesima. I mi, kao i ostale zemlje branimo svoje stavove bez obzira na želje i Vlade Srbije i stranaka koje teže ka EU, da ceo proces bude brži i efikasniji. Očekujemo partnerski odnos u pregovorima, ali je pre svega najvažniji njihov kvalitet.

Za i protiv
2600
2705
22.12.2014.
Budžet obezbeđuje modernizaciju Vojske Srbije

BRATISLAV GAŠIĆ, ministar odbrane

- Uprkos konsolidaciji finansija i privrede zemlje, može se očekivati dalja modernizacija Vojske Srbije i dalje učešće pripadnika VS u mirovnim misijama širom sveta. Modernizacija mora da se nastavi pre svega jer postoji veliki kadrovski potencijal u Vojsci Srbije.

RANKO ŽIVAK general, komandant Ratnog vazduhoplovstva

- Budućnost srpskog vazduhoplovstva i vojske zavisi od nivoa naučno-tehnoloških znanja i finansijskih mogućnosti države. Neophodna je nabavka savremenih borbenih sistema. Postojeće stanje i problemi s novcem otežavaju modernizaciju, ali nadam se da će se to promeniti.

Za i protiv
2557
2041
20.12.2014.
Na otvaranje mosta odvezeni su samo poslanici SNS-a

ZORAN BABIĆ, Šef poslaničke grupe SNS

- Poslanici opozicije svakodnevno ne prisustvuju na skupštinskim zasedanjima, a onda istražuju gde su poslanici naprednjaka i mere koliko su bili odsutni. Poslanici SNS-a su u Skupštini u ponoć i podne. Na koje piknike idu opozicioni poslanici kada ih nikada nema u skupštinskim klupama?

JANKO VESELINOVIĆ poslanik SDS-a

- Poslovnik ne predviđa izlete, niti da poslanici vlasti daju kvorum pa odu na stranačka dešavanja autobusima koji ih čekaju ispred Narodne skupštine. Ko je platio te autobuse i od čijih para? Pozvani su samo naprednjaci, a njihova jedina zasluga oko izgradnje je ploča sa imenom mosta.

Za i protiv
4129
1373
19.12.2014.
Vlast svesno ignoriše Karađorđeviće u obeležavanju Prvog svetskog rata

DRAGOMIR ACOVIĆ, savetnik kraljevske porodice

- Takav stav svakako nije iz domena politike. Nije ni iz domena istorije jer su istorijske činjenice nepobitne i nije ih moguće ignorisati, a prestolonaslednik Aleksandar ni na koji način ne ugrožava državu. Pre bi se moglo reći da to ima veze sa psihološko-socijalnim stavom.

DUŠAN BABAC, član Krunskog veća

- Ispada da Srbija tada nije imala ni šefa države, ni vrhovnog komandanta vojske, nego da smo imali četvoricu vojvoda koji su se samoorganizovali. Ponašanje prema prestolonasledniku i Karađorđevićima je deo tog paketa. Takav odnos u prvom redu diktira Ministarstvo za rad.

Za i protiv
2190
2073
18.12.2014.
Samit s Kinom i najavljene investicije oživeće privredu Srbije

Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine

- Samit evropskih zemalja našeg regiona i Kine imaće ogroman ekonomski značaj za našu državu, posebno u pogledu investicija. S nekim zemljama ćemo konkurisati zajedno kod kineskih investitora i ulagača. Uz to imamo niz konkretnih projekata koje treba da realizujemo s kineskim partnerima.

Milan Kovačević, konsultant za investicije

- Ukoliko bi bilo prihvaćeno barem 10 od 70 najavljenih projekata, bio bi to dobar podsticaj za srpsku privredu. Kinezi se, međutim, opredeljuju za ulaganja samo tamo gde vide za sebe dobar posao. Pitanje za Srbiju jeste da li može toliko da uzima kineskih kredita koje naši unuci moraju da vrate.

Za i protiv
2102
2015
17.12.2014.
Dačić petokrakom pokušava da vrati ugled partije

MIRA TOKANOVIĆ

- Izgleda da su shvatili da bez petokrake nema ničega. Međutim, niko od onih koji su na vlasti ne bi smeo da svojata i ističe petokraku jer je ona simbol hrabrosti i junaštva. Oni su pokazali da to nisu, a sada se ponovo vraćaju toj simbolici ne bi li pridobili narod, koji jedva preživljava.

ĐORĐE VUKADINOVIĆ

- Ovom promenom podstiču se dve stvari - simbolički i ikonički diskontinuitet od Miloševića, a istovremeno uspostavlja kontinuitet sa levičarskom i socijalističkom tradicijom. Ovo prvo nije sporno, a drugo je više nego problematično s obzirom na neoliberalnu socijalnu ekonomiju koju vode.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online