Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2393
2424
16.12.2014.
Privredna komora reklamira Srbiju kao zemlju jeftine radne snage

SLOBODAN VUKOVIĆ, sociolog

- Naša industrijska proizvodnja je manja nego posle bombardovanja. Strane ulagače interesuje, pre svega infrastruktura, pravedno i efikasno sudstvo, brzo dobijanje potrebnih dozvola i nizak stepen korupcije. Mi to nemamo, nego samo jeftinu radnu snagu i dobar geografski položaj.

MIODRAG ZEC, ekonomista

- To vređa nacionalno dostojanstvo. A pored toga, ne može naša glavna prednost da bude jeftina radna snaga, pre svega zato što je nema dovoljno. Starosna struktura je poremećena i stanovništvo je sve starije. Mi nemamo obim i priliv mladih kakav, na primer, imaju Turska ili Kina.

Za i protiv
2423
3840
09.12.2014.
Smanjenje plata u javnom sektoru

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA, gradonačelnik Jagodine

- Ne mogu predsednici skupština i gradonačelnici i njihovi zamenici da primaju pet ili šest puta veće plate od onih koji rade u fabrikama u dve, tri smene.

JASNA JANKOVIĆ, članica Unije sindikata prosvetnih radnika

- Nećemo pokleknuti, niti odustati od naših zahteva. Ovo je poslednja odbrana dostojanstva prosvetnih radnika i obrazovanja u Srbiji.

Za i protiv
160
79
06.12.2014.
Novim zakonom predviđeno izdavanje građevinske dozvole za pet dana

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Dosadašnja praksa da se na građevinske dozvole čekalo i po pet godina, zbog čega smo imali gubitke u investiranju čak milijardu evra, iz korena će se promeniti. Ubuduće, posao će se završavati na jednom šalteru, a za sve papire ukupno će se čekati samo 28 dana, a na građevinsku dozvolu samo pet.

JOVAN MARKOVIĆ, poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije

- Predloženi zakon zaista je važan za investitore, ali i ovaj propis ima manjkavosti zbog toga što nije usklađen sa drugim zakonima. Obećanje da će dozvole biti izdavane za pet dana, a kompletna papirologija za manje od mesec nije realno, jer slična ranija rešenja nikada nisu zaživela i poštovana u praksi.

Za i protiv
45
31
05.12.2014.
Predsednik Nikolić se žali da nema ko da ga brani od napada medija

LjILjANA SMAJLOVIĆ, Udruženje novinara Srbije

- Predsednik je u pravu! Tabloidi ga progone, a malo ko ga brani. Kod nas ljudi nerado brane političare na vlasti, jer se plaše da će onda progonitelji krenuti na njih zbog tobožnjeg ulizivanja. To je veoma loše i stvara iskrivljenu sliku o podršci građana nekoj politici.

GORDANA NOVAKOVIĆ, Savet za štampu

- Predsednik Nikolić se u maju žalio Savetu za štampu na dva teksta iz dva medija, ali naša komisija njegove žalbe nije prihvatila, jer smo procenili da kodeks novinara Srbije nije prekršen. Svaki put kad proceni da je neki medij ugrozio njegova prava može da nam se obrati.

Za i protiv
48
35
04.12.2014.
Hapšenje i vraćanje Šešelja u Hag destabilizovalo bi Srbiju

ALEKSANDAR VULIN, ministar u Vladi Srbije

- Očekujem da će sud i ovoga puta da donese političku odluku kao i kada je odlučio da ga pusti. Na odluku da mora da se vrati, a da Srbija mora da ga hapsi, Šešelj bi oko sebe okupio ljude da naprave sukob sa policijom i onda ćemo mi i svet gledati kako Srbi tuku Srbe.

BORISLAV STEFANOVIĆ, šef poslaničkog kluba DS-a

- Hapšenje i vraćanje Šešelja u Hag ne može dovesti ni do kakve destabilizacije Srbije. To je više lična frustracija i biće teško u srcu Vučiću i Nikoliću. Teško će im biti hapšenje njihovog političkog oca. Osim te političke gorušice ništa se značajnije neće desiti u našoj zemlji.

Za i protiv
70
22
03.12.2014.
Poseta pape Carigradu je korak ka jedinstvu istočne i zapadne crkve

DUŠAN SPASOJEVIĆ, bivši ambasador Srbije u Turskoj

- Sama činjenica da je poglavar Vatikana posetio Tursku nosi u sebi više nego simboličnu poruku. Poruka o jedinstvu hrišćanstva poslata je iz zemlje koja je kolevka hrišćanstva, a danas se nalazi na svojevrsnoj vodenici istoka i zapada, što odjekuje glasnije i može biti višestruko shvaćeno.

ŽIVICA TUCIĆ, urednik Verske informativne agencije

- Izjava o jedinstvu hrišćanstva je veoma značajna i tom cilju treba da teže svi hrišćanji. Ali, kada to čujemo iz usta pape i patrijarha, onda to dobija na težini. Taj cilj je dalek i verovatno neostvarljiv, ali to ne znači da ne treba njemu težiti. To nije ništa novo i iznova to treba naglašavati.

Za i protiv
21
56
02.12.2014.
Srbiju čeka Oebsova vruća stolica

IVICA DAČIĆ, šef srpske diplomatije

- Od 1. januara Srbija preuzima predsedavanje Oebsom i zbog ukrajinske krize biće to zaista teška partija šaha jer će se meriti svaki njen potez. Ali, Tito je stvarao Oebs, a prva konferencija održana je u Beogradu. Srbija, odnosno bivša SFRJ mnogo je uradila u prevazilaženju podela između Istoka i Zapada.

SONjA LIHT, Beogradski fond za političku izuzetnost

- Ova pozicija koju imamo mislim da može da bude iskorišćena na pametan način, da se zaista posreduje između onih sila koje nemaju snage da prevaziđu rovove koje su iskopali.
Neće biti lako, posebno ako odnosi između velikih sila postanu još hladniji, ali ne mislim da će uskoro doći taj trenutak.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online