Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3089
2676
29.01.2015.
Srbija će ove godine imati negativan privredni rast

GALINA VINSLET, vodeća ekonomistkinja Svetske banke

- Srbija je jedina zemlja jugoistočne Evrope koja će u 2015. imati pad bruto domaćeg proizvoda, i to od 0,5 odsto. Dakle, ostaće verovatno u recesiji usled slabe domaće tražnje i teške fiskalne konsolidacije. Smanjiće se izvoz, potrošnja, veliki je procenat nenaplativih kredita, nezaposlenost.

HASAN HANIĆ, direktor Beogradske bankarske akademije

- Vlada Srbije preduzela je određene mere koje će delovati recesiono u kratkom periodu, ali će predstavljati dobru osnovu za privredni rast. Pre svega mislim na smanjivanje budžetskog deficita, smanjivanje javnog duga i drugih elemenata koji ograničavajuće deluju na privredni rast.

Za i protiv
2233
2181
28.01.2015.
Jačanje levice i rađanje Sirize moguće je i u Srbiji

ŽARKO TREBJEŠANIN, psiholog

- Sasvim je siguro da je pojava Sirize u Srbiji moguća, ali nisam siguran da će to biti brzo. Ne smemo zaboraviti da je Grčka u ovom stanju štednje i krize već čitavu deceniju. Dakle, biće i kod nas Sirize samo je pitanje kada.

RATKO BOŽOVIĆ, sociolog i književnik

- Nema ništa od Sirize u Srbiji jer naša opozicija nije čak ni prolazni vetrić. Oni ni u ovim vremenima nisu shvatili da moraju imati energiju da bi bilo šta uradili, a uz to potrebno im je i jedinstvo, koje sada nemaju.

Za i protiv
1884
1902
27.01.2015.
Srpski zakon o plaćenicima je mrtvo slovo na papiru

MUHAMED JUSUFSPAHIĆ, srbijanski muftija

- Da se taj zakon poštuje plaćenici bi odavno bili pohapšeni. Na taj način bili bi znak za svakoga ko namerava isto da učini. Imamo državu koja ih je pustila da šetaju. Nije ih hapsila do te mere da sam pomislio da su oni saradnici.

MEHO OMEROVIĆ, Odbor za kontrolu službi bezbednosti

- Mislim da se većina onih koji ratuju u stranim zemljama posle donošenja zakona vratila. Oni koji nisu predmet su tužilaštva. S druge strane, sigurno je da je novi zakon sprečio odlazak građana Srbije na strana ratišta, a to je bio i cilj.

Za i protiv
2086
3822
26.01.2015.
Srbija žali za SFRJ, Hrvatska ne

DUBRAVKA STOJANOVIĆ, istoričar iz Beograda

- Kada je reč o većinskom mišljenju u Srbiji, za raspad Jugoslavije krivi su Nemačka, Vatikan i druge svetske sile koje su je razbile, odnosno Slovenija i Hrvatska koje su napustile tu državu i na taj način je srušile. Mi se još nismo odmakli od tumačenja Slobodana Miloševića.

TVRTKO JAKOVINA, istoričar iz Zagreba

- U Hrvatskoj je gotovo opšti konsenzus da je to što se dogodilo bilo pozitivno i priželjkivano, potvrđeno na referendumu i izborima. Prema tome, raspad Jugoslavije nije upitan, s obzirom na to - biću malo ironičan - da je Jugoslavija bila smišljena da bi se Hrvati držalo u pokornosti.

Za i protiv
2916
4410
24.01.2015.
Vlada Vojvodine odbila ponudu o investiranju italijanskog Ferera

ZORAN BABIĆ, poslanik Srpske napredne stranke

- Nedavanjem saglasnosti o prodaji kombinata "Aleksa Šantić" renomiranoj italijanskoj firmi ili nekom drugom zainteresovanom kupcu, rizikuje se investicija vredna osam miliona evra. Za tu blokadu lično je odgovoran Bojan Pajtić. Zato
ćemo videti da u tom poslu zaobiđemo Novi Sad.

ALEKSANDRA JERKOV, poslanik Demokratske stranke

- Vlada Srbije htela je Italijanima da budzašto proda ogromni zemljini fond od oko 700 hektara, a od Razvojnog fonda Vojvodine se traži da se odrekne kamata u vrednosti od oko 300 miliona dinara. Tu ponudo odbio je i Nadzorni odbor fonda u kome sedi i Igor Mirović, funkcioner SNS.

Za i protiv
3531
2511
23.01.2015.
Srpska vojska treba da ima i ženu sa činom generala

ALEKSANDAR RADIĆ, profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu

U srpskoj vojsci postoji žena sa činom pešadijskog pukovnika koja ispunjava sve uslove da postane i general. To što nije je stvar Ministarstva odbrane i predsednika države koji potpisuje taj ukaz. Očigledno je da se gleda ko je čiji i traži politički podobna kandidatkinja.

JELENA MILIĆ, predsednica Centra za evroatlantske studije

- To pitanje jeste legitimno, ali preduslov za to su druga dva pitanja. Prvo treba doneti zakon o bezbednosnim proverama i intenzivnije raditi na suđenjima za ratne zločine. Dakle, očistiti sistem bezbednosti od loših kadrova, pa tek onda govoriti o rodnoj ravnopravnosti.

Za i protiv
2861
2857
22.01.2015.
Nastup premijera Vučića u Davosu privući će strane investitore

ALEKSANDAR VLAHOVIĆ, bivši ministar u vladi Zorana Đinđića

- To je prilika da premijer na jednom mestu sretne najuticajnije svetske ekonomske lidere i da im predoči šta Srbija kao zemlja može da ponudi. Dovoljno je da te ljude zainteresujemo. Konkretne odluke o investiranju u našu zemlju doći će nešto kasnije.

ANA TRBOVIĆ, dekan Fakulteta za finansije i ekonomiju

- Davos je najvažniji svetski ekonomski forum, koji okuplja najveće mislioce današnjice. Prisustvo srpskog premijera je zato jako važno u smislu poznanstava, ali znam da u prošlosti to nije dovelo do konkretnih investicija, pa nisam sigurna da će to biti i sada.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online