Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2735
3039
06.01.2015.
Srbi vole Rusiju, a žele da im deca žive u EU

PREDRAG SIMIĆ, profesor Fakulteta političkih nauka

- Naša dijaspora ima izreku "sedim u Parizu i rešavam kosovsku krizu". Ova izreka objašnjava taj odnos srpskog javnog mnjenja o EU i Rusiji. Nema dileme da je EU bogatije društvo, ali našem narodu Rusija, preciznije putinizam, mnogo su bliži.

SENA MARIĆ, Centar za evropske politike

- Srbiju za Rusiju vezuje tradicionalno prijateljstvo, ali bez obzira na našu neizvesnu budućnost u EU ipak mislim da je za naše građane EU perspektivnija i ekonomski sigurnija nego Rusija. I istraživanja pokazuju da Srbi više teže i treba da teže EU.

Za i protiv
2888
2944
05.01.2015.
Prostituciju u Srbiji treba legalizovati

BRANISLAV RUŽIĆ funkcioner SPS-a

- Najotvorenije se zalažem za uvođenje prostitucije u normu, u legalne tokove. Uveren sam da će mnogi to dočekati na nož, međutm, ukoliko to egzistira u modernim evropskim demokratijama, kojima i kao Vlada težimo, ne vidim šta je tu sporno.

VELJKO DELIBAŠIĆ advokat i autor knjige "U kandžama prostitucije"

- Legalizacijom prostitucije dobili smo novo zanimanje. Šta bi bio sledeći korak? Otvaranje škola u kojima bi se stvarao ovakav stručni kadar? Apsolutno sam protiv legalizacije prostitucije.

Za i protiv
2635
2726
03.01.2015.
Aleksandar Vučić je pravi čovek za premijera

MILINKO BUJIŠIĆ, pisac

- Poznajem dobro Vučića. Inteligentan je, vredan je, obrazovan i vrlo pošten. Znam da iskreno želi da uradi sve što je rekao i na najbolji način, ali koliko će uspeti - videćemo.

RADIVOJ CVETIĆANIN, analitičar

- Njegova vladavina je tiranija privida. Ne mogu da izbegnem teške reči: mnogo je sadizma, pod neprekidnom su torturom ne samo oni koji ne veruju, nego i oni koji veruju.

Za i protiv
2195
2803
01.01.2015.
Deci treba što pre reći da Deda Mraz ne postoji

Gunđalo Nezadovoljniković

Deca treba što pre da se uhvate u koštac sa životom, tako da ih ne treba navikavati na gluposti i pričati im bajke od malih nogu, već treba da nastupimo iskreno. Možda će plakati u početku, ali kada im kupite poklone, opet će da budu radosni.

Nepoznati Bradati Buca

Prvo, odakle vama ideja da Deda Mraz ne postoji!? Nemojte da vam ja dođem tamo i da vam ne donesem ništa! Uopšte niste dobri i sledeće pismo koje mi budete poslali uopšte neću ni da čitam. Deda Mraz ne postoji?! Ma nemoj, nego ko postoji?

Za i protiv
2841
3072
30.12.2014.
Srbiji ne treba nova platforma za Kosovo koju najavljuje predsednik Nikolić

GORAN BOGDANOVIĆ, poslanik SDS-a u parlamentu Srbije

- Apsolutno je takav Nikolićev predlog nepotreban jer je Srbija Briselskim sporazumom defakto priznala kosovsku nezavisnost. Reč je o demagogiji predsednika Srbije kojom se dodvorava biračima i da pokaže kako nije odgovoran za ono što je u Briselu potpisano.

MILOVAN DRECUN, predsednik odbora za Kosovo i Metohiju

- Nova predsednikova platforma biće ograničena rezolucijom koju je usvojila Skupština Srbije i stavom da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Novi dokument je put ka sveobuhvatnom rešenju za Kosovo s ciljem da se izbegnu iznenađenja pred ulazak Srbije u EU.

Za i protiv
2695
2423
29.12.2014.
U Srbiji nema nikog ko bi vodio opoziciju

Vladimir Goati, Transparentnost Srbija

"Mi imamo vrlo slabu, izlomljenu i posvađanu opoziciju, gde svako misli da bi baš on morao da bude lider. Možda bi to trebalo da bude neko novo lice, a ne ona lica koja u Srbiji gledamo poslednjih 15 godina. Međutim, ne čini mi se da vidim na horizontu takvu osobu".

Ratko Božović, univerzitetski profesor

"Lider opozicije bi mogao da bude neko a la Boris Tadić, pod uslovom da se previše ne bavi psihoanalizom, da ne miri nepomirljivo i da ne pravi kompromise tamo gde ne mogu da budu napravljeni. Treba nam neko ko će se suprotstaviti ovom čudu u kome smo se našli".

Za i protiv
2572
2676
27.12.2014.
Agencija za bezbednost saobraćaja favorizuje tabloide

Nino Brajević, Udruženje novinara Srbije

Promocija akcije "Veži pojas!" zaobišla je ozbiljne medije, što je veoma loša praksa. Pitanje oglašavanja od javnog interesa ne bi smelo da zaobilazi medije za natprosečnu publiku. To može da se posmatra i kao vid finansijske pomoći provladinim tabloidima.

Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta

- Kod prethodnih medijskih kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja nisam primetio da favorizuju bilo koje medije. U svakom slučaju, poruke koje oni šalju su izuzetno važne i trebalo bi da budu prisutne u svim medijima kako bi stigle do što više ljudi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online