1.000 radnika iz Zastave u Fijat

0

"Ugovor za rad na neodređeno vreme potpisuje se na 26 mesta u fabrici ‘Zastava automobili’, a radnicima se istovremeno objašnjava kodeks ponašanja u ‘Fijatu’", izjavio je Tanjugu predsednik Samostalanog sindikata u fabrici "Zastava automobili" Zoran Mihajlović.

 

Naglasivši da nigde zvanično nije obelodanjen spisak onih koji će preći u FAS, Mihajlović je objasnio da je reč o proizvodnim radnicima, koji od aprila prošle godine rade na montaži "punta" .

 

Mihajlović je naveo i da je ugovor o radu tipski, kao i u svim "Fijatovim" fabrikama u svetu, sa dodatkom da je predviđen probni rad od dva meseca za proizvodne radnike, a tri za neproizvodne.

 

Taj dodatni član, objasnio je Mihajlović, radnike štiti, jer posle tog roka, ukoliko nisu zadovoljni ili smatraju da ne mogu da ispune uslove novog poslodavca, mogu da se vrate u fabriku "Zastava automobili" ili na neko drugo radno mesto.

Mihajlović je naveo da će FAS danas sa 150 radnika "Zastava automobili" potpisati ugovore o delu za obavljanje uslužnih poslova.

 

Posle preuzimanja prvih 1.000 radnika, u fabrici "Zastava automobili" ostaje još 1.600 , kazao je Mihajlović i dodao da će njih najmanje hiljadu u ovoj godini biti angažovano na uklanjanju stare opreme i pripremi fabričkih pogona za instaliranje modernih tehnologija u automobilskoj industriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here