Tanjug/AP

Prva žrtva koronavirusa u Srbiji. Na Kliničkom centru Vojvodine preminuo je muškarac (59) iz Kikinde, potvrdila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Koronavirus nije jedina bolest sa kojim se preminuli čovek borio, rekla je premijerka i dodala da je imao brojne druge zdravstvene tegobe.

– Dobio je koronavirus od čoveka čiji je sin bio u Milanu. Čoveka koji se i sam u ovom trenutku bori za život – rekla je Brnabić.

Istakla je da se još osam građana bori za život i da su priključeni na respiratore. Ocenila je da je ovo najveća i najgrublja opomena do sada koja pokazuje koliko je teška borba sa kojom se suočavamo.

U Srbiji je do 18 časova 19. marta 2020. godine registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

2 COMMENTS

  1. sad bi trebalo da se zabrani izlazak svima osim nadleznim organima…Ipak,danas je ukupno registrovano najvise slucajeva do sada…

  2. НЕНАДОКНАДИВ ГУБИТАК ЗБОГ КОРОНА ВИРУСА?

    Уведене мере да, због борбе против короне вируса, старији од 65 година не смеју на улици и да остану у својим домовима је крајње хумана. Међутим, нико није обратио пажњу да у Зиђину, комбината бакра у Бору (наследника РТБ Бор), неопходна је ангажованост врлих стручњака инжењера Спасковског звани Соса (72) и Грчића (78) на послу. Уколико се закон стриктно примењује, њихово одсуство осетиће комбинат бакра, а можд ће бити и затворен. До душе први инжењер је гробар РТБ Бор, а други његов саучесник. У сваком случају набројаним инжењерима ветеранима, боље је и хуманије да им се спаси живот, а бакар како уме и може. Он ће и без њих обарати рекорде, али без климоглаваца, јер Кинези, садашњи власници РТБ Бор, то не трпе.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here