Svečano otvorena nova zimska sezona na Jahorini

0
OC Jahorina
Otvaranje nove zimske sezone na Jahorini

Olimpijski centar Jahorina je ponovo prvi u regionu pokrenuo skijalište, već od 4. decembra je moguće skijanje na ovoj planini. U prvim danima rada skijališta zabeleženo je povećanje prometa za gotovo dva puta. Ovog vikenda je i svečano otvorena nova sezona puštanjem u rad lifta sidro Poljice i paljenjem Olimpijskog plamena nakon čega je usledio spektakularni koncert britanske legende pop muzike Brajana Ferija.

Svečanoj ceremoniji otvaranja zimske sezone prisustvovali su direktor Olimpijskog centra Jahorina gospodin Dejan Ljevnaić, predsednik nadzornog odbora gospodin Nedeljko Elek, predstavnik kompanije Doppelmayr gospodin Bernard Keršbaum kao i visoki zvaničnici predstavnici Vlade Republike Srpske i ministarstva.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahoirna Dejan Ljevnaić je rekao: “Realizovali smo 8 velikih projekata tokom leta i sve je završeno na vreme i u predviđenom roku što nam garantuje najuspešniju ski sezonu ikada. Jahorina je najveći biser Republike Srpske i zahvaljujem se Vladi RS na velikoj podršci i naravno gospodinu Dodiku. Želim skijašima makar 140 dana skijanja i dobrog provoda na našoj planini!”

Nedeljko Elek, predsednik nadzornog odbora dodao je:”Ispunili smo sva svoja obećanja, Jahorina je sada najposećenija destinacija u regionu, ali se nećemo zaustaviti na ovome. Planiramo i dosta investicija za letnu sezonu, koje su već spremne. Mnoga iznenađenja nas očekuju u narednom periodu.”

Bernard Keršbaum, predstavnik kompanije Doppelmayr koja je radila na izgradnji lifta sidro Poljice rekao je da je zadovoljan učinjenim na Jahorini. „Lift sidro je kapaciteta 1.200 skijaša na sat, lak je za održavanje i nadam se da će služiti ovoj planini makar 40 godina. Jahorina ima sjajan potencijal i nadam se da će biti još zajedničkih projekata u budućnosti.”

Otvaranje zimske sezone 2019/20 obeležilo je simbolično paljenje Olimpijskog plamena koji će goreti tokom cele godine i podsećati na period Olimpijade na Jahorini. U paljenju plamena učesvovali su svetski prvak u džudou Nemanja Majdov i olimpijci i paraolimpijci: Miro Pandurević, Momo Skokić, Aleksandra Vasiljević, Žana Novaković, Tanja Karišik, Mirjana Granzov, Nijaz Memić i Jovica Goreta.

Potom je usledio najveći spektakl ikada zapamćen na Jahorini, gala koncert najpoznatijeg pop muzičara u modernoj istoriji – Brajana Ferija. Gotovo dve hiljade ljudi imalo je priliku da uživa i horski da peva sa pop legendom. O zainteresovanosti za ovaj audio i vizuelni muzički spektakl mnogo govori i činjenica da su karte nekoliko dana pre koncerta u potpunosti bile rasprodate. Jahorina je fantastičnim koncertom otvorila novu sezonu i najavila mnogobrojna iznenađenja za naredni period.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here