EPA
Meč NBA lige

Košarkaši Hjuston Roketsa savladali su Golden Stejt Voriorse u dramatičnoj završnici sa 112:108 (2-2 u seriji), dok su u drugom meču NBA plej-ofa Milvoki Baksi dobili Boston Seltikse sa 113:101 (3-1 u seriji).

 

I ovog puta je glavna figura bio fenomenalni Džejms Harden koji je za 39 minuta nanizao 38 poena uz 10 skokova i četiri asistencije, a još impresivnije da je to učinio i pored fenomenalne odbrane:

“Ratnici” su pokušavali da ga zaustave, ali ni kolektivna odbrana ni popularni “flasteri” nisu pomagali protiv aktuelnog MVP-a lige.

Hjuston je ostao neporažen na domaćem parketu u plej-ofu (5-0) i pored sjajnih igara Kevina Duranta (34 poena, sedam skokova i pet asistencija) i Stefa Karija (30 poena, četiri skoka, osam asistencija). Upravo su njih dvojica tragičari susreta jer su pri rezultatu 111:108 promašili po trojku. Durant je pokušao sa osam metara, dok je Karijev pokušaj bio još udaljeniji.

Ovim je rezultat u seriji izjednačen (2-2), a sledeći meč je na programu u noći između srede i četvrtka od dva časa posle ponoći u Ouklandu.

I u drugom meču odigranom u noći između ponedeljka i utorka centralna figura je bio jedan pojedinac. Janis Adetokumbo se pitao za sve, ali i u momentima kada je sedeo na klupi (u trećoj deonici zbog četiri lične greške) Baksi nisu spustili gas. Grk je meč završio sa 39 poena i 16 skokova i prvi je igrač Milvokija nakon Karima Abdul-Džabara koji je zabeležio najmanje 35 poena i 15 skokova u plej-of meču.

Samo trojica dvocifrenih igrača ima učinak više od 15 poena: Erik Bledsou (13), Kris Midlton (13) i Džordž Hil (15, od toga devet u momentima dok je Adetokumbo sedeo na klupi).

Kajri Irving je na ovom susretu šutirao tek 7/22, imao je još gore šutersko veče od prethodnog (8/22) za koje je rekao da se neće ponoviti. Postigao je 23 poena, uz šest skokova i 10 asistencija, ali nije uspeo da napravi dovoljnu razliku da Boston izjednači.

Sledeći meč je na programu u sredu ujutru dva časa posle ponoći u Milvokiju kojim Baksi mogu da zatvore seriju i da se nađu u finalu Istočne konferencije. Tamo će čekati pobednika duela Filadelfija – Toronto, u čijoj je seriji trenutno 2-2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here