0

51-03
27 + 8

MISIJA NOVOG AMBASADORA SRBIJE U KANADI I FORMALNO POČELA

Papazoglu predao akreditive

Novi ambasador Republike Srbije u Kanadi Mihailo Papazoglu predao je akreditive Davidu Džonstonu, federalnom predstavniku monarha kraljice Elizabete Druge u Rideau Hallu u Otavi. Ambasador Papazoglu preneo je pozdrave rukovodstva Srbije i potvrdio spremnost Srbije za jačanje bilateralnih odnosa. On je, takođe, naglasio značaj uspostavljanja konkretnih koraka u saradnji dve države u rešenju viznog režima, kako se ne bi stalno kretalo od početka.
Ambasador Papazoglu je istakao da je akcenat u odnosu između dve zemlje na ekonomskoj saradnji, i objasnio da je izvoz Fijata balansirao ekonomsku razmenu između Kanade i Srbije. On je Džonstona podsetio da su Kanada i Srbija bile saveznici u oba svetska rata i to na pravoj strani, a na budućnosti je da da pečat toj saradnji. Ambasador Srbije ponovo je uputio poziv Kanadi da uzme učešće na međunarodnoj donatorskoj konferenciji koju zajedno organizuju Srbija i Bosna i Hercegovina 16. jula u Briselu. Inače, do kraja godine očekuje se poseta ministra inostranih poslova Kanade Johna Bairda Srbiji.
Zvanični predstavnik kraljice Elizabete II David Džonston čestitao je ambasadoru Papazogluu na prvoj diplomatskoj misiji u ulozi ambasadora.
– Siguran sam da će vaše bogato diplomatsko iskustvo, kao i to što govorite engleski i francuski biti vaše prednosti na dužnosti ovde u Kanadi. Nadam se da ćete naći načina da sa nama Kanađanima podelite vaše znanje o srpskoj kulturi, a siguran sam da ćete u nama imati zainteresovanu publiku za nova saznanja – rekao je Džonston prilikom predaje akreditiva novog ambasadora Srbije.

G. G.

Poruka narodu Srbije

Džonston je zamolio ambasadora Papazoglua da prenese simpatije i dobre želje narodu Srbije u momentu kada se suočava sa posledicama tragičnih poplava u zemlji.
– Snažna povezanost naša dva naroda stvara osnovu za uspostavljanje veza i odnosa na ekonomskom, obrazovnom i kulturnom planu i ja sa zadovoljstvom očekujem njihovo unapređenje u narednim godinama – istakao je prilikom predaje akreditiva ambasadora Papazoglua.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here