EPA/TANNEN MAURY
Donald Tramp

Najveći rokenrol bend na svetu, kako sebe zovu, traži od američkog predsednika da prestane da bez dozvole koristi njihove pesme u kampanji.

Pod pretnjom da će ga tužiti za kršenje autorskih prava Rolingstonsi su zabranili Donaldu Trampu da u svojoj predizbornoj kampanji koristi njihovu pesmu “You Can’t Always Get What You Want” (Ne možeš uvek dobiti ono što želiš).

Donald Tramp je ovu pesmu koristio dok je silazio sa scene na mitingu u Talsi, Oklahoma, održanom u subotu, a planirao je da je koristi i kao muzički motiv tokom cele kampanje.

Ovo nije prvi put da Tramp koristi njihove pesme u kampanji, činio je to i 2016. uprkos protivljenju benda, ali oni tada nisu zapretili tužbom.

Istu pretnju uputila je i porodica Toma Petija čiju pesmu “I Won’t Back Down” (Neću odustati) je Tramp koristio na istom mitingu.

Tom Peti je umro 2017. godine.

Agencija BMI koja zastupa autorska prava Rolingstonsa i mnogobrojnih autora u svetu izjavila je da za sada nisu dobili nikakav odgovor Trampove kampanje.

Inače, Donald Tramp odnosno njegova kampanja ima takozvanu “političku” licencu koja im omogućuje da u javnosti koriste više od 15 miliona pesama koje štiti BMI, ali pod uslovom da se autori tome ne usprotive.

Upravo to su uradili Rolingstonsi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here