pixabay.com

Orgazmi nisu samo znak kraja seksa – oni takođe imaju fizičke i mentalne prednosti. Međutim, misterija dobrog orgazma je izmicala muškarcima i ženama vekovima.

Mnoge studije pokazuju da oko polovine žena nije zadovoljno koliko često doživljavaju vrhunac – a 10 do 15 odsto žena nikad u životu nije doživelo orgazam, prema izveštaju Nacionalne medicinske biblioteke, piše “Njujork post”.

Muškarci imaju manje problema – samo oko 5% do 10%, prema studiji objavljenoj u “Sexual Medicine” – ali to i dalje ostavlja milione koji ne mogu da dožive vrhunac ili se osećaju nesigurno kada ih njihov partner ne iskusi. Svako telo je drugačije, ali istraživanja i stručnjaci se slažu da su ova tri faktora ključna za postizanje vašeg cilja.

Stimulacija

Možda izgleda intuitivno, ali šta „stimulacija“ zaista znači? “Sve u vezi sa vrstom stimulacije koja vam je potrebna je kombinacija pritiska i ritma”, rekla je dr Lori Minc, seksualni psiholog i terapeut.

Primena prave količine pritiska na erotske zone, kao što su klitoris, penis ili uši, pomaže u izgradnji seksualnog uzbuđenja i na kraju aktivira mišiće da se kontrahuju, što je neophodan fizički korak. Pritisak takođe treba vršiti u dobrom ritmu – što neki smatraju ključnim za postizanje orgazma.

Stručnjaci, uključujući dr Minc, slažu se da je odličan način da pronađete željenu G-tačku korišćenje vibratora u spavaćoj sobi. Dobar ritam može tako intenzivno da fokusira pažnju da preplavi sve druge misli i samosvest, skoro dovodeći osobu u trans i dozvoljavajući dovoljno intenziteta iskustva da pokrene mehanizme vrhunca, prema studiji objavljenoj u časopisu “Socioaffective Neuroscience and Psichology”.

Svesnost

Da biste dostigli seksualni vrhunac, morate usavršiti senzacije seksualnog iskustva i postići svesnost.

– Saznanje je stavljanje uma i tela na isto mesto u isto vreme – objasnila je dr Minc, “a većina nas to ne radi u svakodnevnom životu, a kamoli u seksualnom odnosu.”

– Kada imamo seks, mislimo: “Kako izgledam? Šta to radim? Jesam li dobar?”. Ne možete da doživite orgazam kada niste u potpunosti prisutni. Morate naučiti kako da budete potpuno posvećeni seksu – ističe ona.

Jednostavan način da počnete da praktikujete pažljivost je pranje zuba, navodi dr Minc:

– Sledeći put kada perete zube, zaista se usredsredite na senzacije. Kada vam um odluta, vratite ga čulima. Svesnost možete naučiti u svakodnevnim aktivnostima, a zatim je primeniti u spavaćoj sobi.

Komunikacija

Kada upotrebite svest da otkrijete koji pritisak i ritam vas dovode do cilja, morate to da saopštite partneru.

– Parovi – bez obzira da li su u vezi ili ne – koji komuniciraju o seksu i razgovaraju o tome šta im je potrebno tokom seksa imaju mnogo, mnogo veće šanse da dožive orgazam – rekla je dr Minc.

– Uobičajeni mit je da vaš partner treba da zna šta želite bez pitanja. Niko ne čita misli. Ovde dolazi komunikacija. Iako stenjanje može pomoći da usmerite partnera, verbalno ga usmerite da vam pomogne da doživite orgazam – dodala je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here