Međunarodna teniska federacija (ITF) organizovala je u utorak uveče šampionsku večeru na kojoj su deljene tradicionalne godišnje nagrade.

Dodeljene su nagrade za najbolje u 2018. godini, a posebnu nagradu “Filip Šatrije”, dobila je Argentinka Gabrijela Sabatini.

Ta nagrada, koja je ustanovljena još 1996. dodeljuje se za doprinos tenisu kako na terenu, tako i van njega, dok je Novak nagrađen jer je bio najbolji u 2018. i zato što se ponovo vratio na mesto broj jedan.

– Želeo bih da se zahvalim ITF na ovoj predivnoj nagradi, ITF šampiona za 2018. Bila je to sezona neverovatnog povratka za mene. Počela je operacijom lakta i trebalo mi je nekoliko meseci da se oporavim, da se vratim na pravi put i pronađem svoju igru, koja mi je, kasnije tokom godine, omogućila da imam najboljih šest meseci u karijeri, koje sam krunisao osvajajući tri grend slem titule. Nadam se da taj niz mogu da nastavi i ovde u Parizu – poručio je Novak Đoković.

Osim Novaka, nagrade su dobili i Simona Halep, najbolji muški dubl Majk Brajan i Džek Sok, kao i dubl igračice Babroba Krejčikova i Katerina Sinijakova, juniori Čun Hsin Ceng i Klara Burel, kao i teniseri sa posebnim potrebama, Šingo Kuneida, Dide de Grot i Dilan Alkot.

Novak: Hvala svima, gradimo novi vrtić u Srbiji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here