Strah od nove dijagnoze

0
Lična arhiva
Bolovi ne daju mira: Rada Simić

Na kućnu adresu usamljene i teško bolesne penzionerke Rade Simić iz Šapca protekle nedelje od anonimne donatorke iz Toronta stigla je pomoć od 300 kanadskih dolara. O ovom humanom gestu dobročiniteljke sa drugog kraja sveta obavestila nas je nemoćna Rada, poželevši da se zahvali svom anđelu čuvaru iz daleka i posredstvom “Vesti”:

– Šta čovek da kaže na ovako divan gest žene koja me ne zaboravlja i pomaže mi i bukvalno da preživim? Ne postoje reči kojima bih mogla da opišem sve ono što mi je na srcu i koliko sam zahvalna. Svaki njen dar je poput leka za moju ranjenu dušu. Kad to kažem, ne mislim samo u materijalnom, već u onom drugom, ljudskom smislu koji je važniji. Šaljem joj svu ljubav ovog sveta, dobro zdravlje i sreću. Na mene, osim dobrih ljudi, poput te divne žene, nema ko da misli, ko da mi pruži čašu vode kad mi je najgore. Samo zahvaljujući njima još sam u životu – iskreno će Rada.

U nastavku razgovora sa ovom namučenom ženom, koju život nije nijednog trena mazio, saznali smo i da je u međuvremenu dobila uput za snimanje kostiju jer su lekari posumnjali na karcinom, budući da je Rada stalno u teškim bolovima.

– Činjenica je da sam još slaba i da često po čitav dan provedem u postelji. Upravo to je i bio najveći alarm za lekare. Zato su mi zakazali snimanje i analize. Sumnjaju na karcinom. Ne znam šta da očekujem, mogu samo da molim Boga da, ipak, nije to u pitanju. Znam samo da me u ovom životu drže ljudi izdaleka, koje nikad neću imati priliku da upoznam. Zato kad me bolovi popuste za sve one koji su mislili na mene i pomogli mi upalim sveću za zdravlje. Ne znam šta bih drugo mogla. Hvala svima do Boga – rekla je Rada Simić, kojoj naši verni čitaoci pomažu da preživi već više od godinu dana.

Podsećanja radi, obolela je od karcinoma bešike, koji se kasnije proširio na ostale unutrašnje organe, a kada joj je bešika odstranjena, kao i reproduktivni organi, na stomak joj je izvedena stoma. Pored toga ima brojne zdravstvene probleme s kičmom, ali i s visokim šećerom. Situacija je sve teža kako vreme i godine odmiču, a ona sve nemoćnija.

Tuga do neba

Penzija Rade Simić iznosi svega 110 evra, a kada joj se od toga oduzmu rate po dugovanju za struju i grejanje, njoj ostaje svega 20 evra da se snađe kako ume i zna. Živi u socijalnom stanu koji je dobila od opštine.

– U ova moja četiri zida skoro da nema ništa. Ne znam ni sama kako dane provodim jer sam ostala bez televizora i poklonjenog frižidera. U posetu mi nema ko i to je ta sumorna svakodnevica kojoj se kraj ne nazire – rekla je Rada, glasom punim bola.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izvor:
K. Nedeljković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here